Šport
21 ogledov

"Napeti, dokler se ne uvrstimo na EP"

Žurnal24 main
V soboto popoldne slovenski rokometaši igrajo četrto tekmo kvalifikacij za EP, drugo proti Poljski (tokrat v gosteh). "Dokler se ne uvrstimo na EP v Srbiji, bomo napeti," pove Boris Denič.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je z odliko opravila prvi del naloge na poti do evropskega prvenstva v Srbiji leta 2012. Na uvodnih treh tekmah je ugnala vse svoje tekmece v skupini 3, le nekaj dni po velikem zmagoslavju nad Poljsko v ljubljanskih Stožicah pa se bo z njo znova pomerila v Zieloni Gori. Tekma se bo v soboto začela ob 14.30. Slovenski rokometaši so se na pot proti Poljski odpravili v današnjih zgodnjih jutranjih urah, na prizorišče četrte kvalifikacijske tekme pa so – po letalskem transferju od Celovca do Berlina in nato avtobusnem do Zielone Gore – prispeli okoli pete ure. V večernih urah jih čaka še lažji trening v tukajšnji osrednji dvorani, v soboto ob 14.30 pa še četrti kvalifikacijski obračun, ki bo predvsem pomemben za poljske rokometaše. Papirnati favoriti v skupini 3 so namreč že prejeli dve zaušnici: prvo so jim po neodločenem izidu primazali Portugalci, drugo pa pred nekaj dnevi še Slovenci.

A slovenski rokometaši so kljub dobremu izhodišču dobro nabrušeni za nov obračun proti imenitnim Poljakom, čeprav ne bodo mogli računati na Marka Bezjaka, ki bo zaradi poškodbe kolena izven tekmovalnega pogona vsaj šest tednov, kapetan Uroš Zorman pa bo kljub bolečinam v rami stisnil zobe in pomagal svojim soigralcem. Slovenska taktika bo najbrž ostala nespremenjena, prvi mož stroke Boris Denič bo v ogenj poslal vse svoje varovance in poskušal med njimi enakovredno porazdeliti minutažo, telesno izjemno naporna obramba 3-2-1 pa bo najbrž tudi njegova prva izbira proti visokim zunanjim igralcem poljske izbrane vrste.

"Proti Poljski ne nameravamo igrati sproščeno. Res je, da smo zmagali na vseh treh dosedanjih tekmah, a ne smemo pozabiti, da so pred nami še trije dvoboji. Dokler se ne uvrstimo na evropsko prvenstvo v Srbiji, bomo napeti," je uvodoma dejal Denič in dodal: "V tem trenutku me bolj zanima reakcija moje ekipe na dejstvo, da bo v treh dneh igrala dve težki tekmi. Nekateri moji varovanci so usposobljeni za tako zgoščen program tekem, večina pa ne. Poljska je na tem področju v izraziti prednosti, saj je večina njenih igralcev navajena igrati v tem ritmu. Malo se bojim izčrpanosti mojih igralcev po zares težki tekmi v Stožicah, predvsem pa tega, da so malce 'sproščeni', kar se nam lahko maščuje."

Malo se bojim izčrpanosti mojih igralcev po zares težki tekmi v Stožicah, predvsem pa tega, da so malce 'sproščeni', kar se nam lahko maščuje.
Boris Denič

Ostrostrelec španskega Valladolida Nenad Bilbija je bil med manj obremenjenimi igralci na prvi tekmi, celjski dvometraš pa bo na povratni tekmi zagotovo dobil več priložnosti. "V tekmo bomo šli veliko bolj sproščeno kot v Stožicah. To je zelo pomemben faktor na sobotni tekmi. Menim, da bodo na drugi kvalifikacijski tekmi s Poljsko več priložnosti dobili tudi igralci, ki so pred dnevi igrali nekoliko manj. Upam, da bomo priložnost izkoristili in osvojili novi dve točki," je dejal Bilbija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.