Šport
14 ogledov

Napeto v Philadelphii in Vancouvru

1/9
Žurnal24 main
V ligi NHL je bilo najbolj razburljivo v Philadelphii in Vancouvru, kjer so o zmagovalcu odločali kazenski streli. V Philadelphii so slavili gostje iz San Joseja, v Kanadi pa so bili domači uspešni proti Anaheimu.

Za morske pse sta odločilna zadetka pri kazenskih strelih prispevala Logan Couture in Ryane Clowe. Dosežek San Joseja je še večji ob podatku, da so domači letalci še v 46. minuti vodili s 4:1. A Jaseon Demers, Couture in Joe Pavelski so z zadetki v pičlih petih minutah izenačili in izsilili podaljšek ter kazenske strele, pri katerih so domači povsem odpovedali.

Podobno je bilo v Vancouvru. Domači so vodili, gostom pa je podaljšek zagotovil Ryan Kesler z zadetkom 22 sekund pred koncem rednega dela. Pri kazenskih strelih so bili nato vendarle spretnejši domači igralci, odločilni gol pa je prispeval Jeff Tambellini.

Pittsburgh nadaljuje zmagoviti niz. Zmaga proti Torontu s 5:2 je bila že 11. zaporedna, Sidney Crosby pa je bil spet glavni na tekmi: dosegel je dva gola, skupno pa je v času, odkar pingvini ne poznajo poraza, dosegel že 14 golov. S tremi podajami se je tokrat izkazal še Chris Kunitz. Crosby je prvi strelec lige s 26 goli in 24 podajami na 30 tekmah. Pingvini pa se počasi bližajo tudi klubskemu rekordu po številu zmag. Leta 1993 so slavili na 17 zaporednih tekmah.

Prvaki iz Chicaga so zmagali tudi brez poškodovanih zvezdnikov Patricka Kana in Mariana Hosse. Za 5:3 proti Dallasu sta gola dosegla tudi novinca Bryan Bickell in Jeremy Morin, Corey Crawford pa je imel 28 obramb. Še sedem več jih je zbral vratar Nashvilla Anders Lindbäck, njegovi soigralci pa so bili v napadu učinkoviti pred vrati Detroita, ki je tako doživel tretji zaporedni poraz.

Liga NHL:

Philadelphia Flyers : San Jose Sharks 4:5*
Giroux, Leino, Zherdev, Hartnell; Clowe, Demers, Couture, Pavelski

Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 5:4*
Kesler 2, Tambellini, Sedin; Perry, Lupul, Selanne, Fowler

Chicago Blackhawks : Dallas Stars 5:3
Bickell, Toews, Morin, Brouwer, Sharp; Neal, Segal, Eriksson

Detroit Red Wings : Nashville Predators 2:3
Datsyuk, Franzen; Wilson, Erat, Dumont

Pittsburgh Penguins : Toronto Maple Leafs 5:2
Crosby 2, Dupuis, Letestu 2; Bozak, Grabovski

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.