Šport
36 ogledov

Naš Fak še drugič slovenski prvak

(Foto: Slovenia Biathlon Team) Žurnal24 main
Drugi dan DP v poletnem biatlonu ni prinesel bistvenih sprememb na zmagovalnih stopničkah glede na sprint. V zasledovalni preizkušnji sta vnovič slavila Teja Gregorin in Jakov Fak.

Jakov Fak je kljub petim nepokritim tarčam s prednostjo minute in dobrih 16 sekund ugnal Petra Dokla, ki je na drugem mestu zamenjal včerajšnjega podprvaka Klemna Bauerja. Dokl je zgrešil le dve tarči, medtem ko se je Bauer zavrtel v kazenskem krogu kar sedemkrat. "Po več kot polovici pripravljalnega obdobja se počutim dobro, čeprav sem začel resno trenirati zaradi vseh zapletov s prestopom bistveno kasneje kot moji kolegi iz reprezentance. Napredek je že opazen in s trenerjem Velepcem bova skrbno analizirala še ti dve tekmi, da mi bo lahko pripravil čimbolj učinkovit trening do zime. Z današnjim tekom sem tudi bolj zadovoljen kot včeraj, streljanje pa je bilo slabše tudi zaradi vetrovnih razmer. Do zime bomo morali to še odpraviti in natrenirati, da ne bomo imeli težav na svetovnem pokalu. Po številu osvojenih naslovov državnega prvaka bi si želel prehiteti tudi najuspešnejšega slovenskega biatlonca do sedaj," je po drugi zmagi dejal Jakov Fak.

Pri članicah je bila Gregorinova praktično brez konkurence. Z minuto in skoraj dvajset sekund je na drugem mestu zaostala Tadeja Brankovič Likozar, ki je sicer podrla eno tarčo več. Tudi tokrat je šlo tretje mesto v Kamnik Andreji Mali, ki je bila zopet najuspešnejša na strelišču, saj sta ji ostali nepobeljeni le dve tarči. Nad drugo zmago v tem vikendu je bila navdušena Gregorinova, ki pa ima še nekaj rezerv: "Zadovoljna sem s tekaškim delom, strelsko pa sem bila prepričana, da bo boljše. Nimam še pravega občutka za tekme, saj smo letos kasneje pričeli z mešanim režimom treninga, ker bo tudi vrhunec sezone s svetovnim prvenstvom v Rusiji prišel na spored pozneje kot ponavadi. Nekoliko sem po dogovoru s trenerjem tudi povečala količino vadbe. Sicer pa uživam na treningih na Pokljuki v primerjavi s preteklimi leti, ko smo bili bistveno večkrat na pripravah v tujini. Sodoben športni center nam omogoča vse to doma, zato je tudi glava bistveno bolj spočita. Moj glavni cilj so zimske tekme, zato se letos ne bom udeležila poletnega svetovnega prvenstva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.