Šport
25 ogledov

"Naša odlika je homogenost"

Osnovni Ivezičev cilj je uvrstitev v drugi del tekmovanja. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenska moška reprezentanca do 20 let se odpravlja na EP v Bratislavo. Fante v predtekmovanju čakajo neugodne reprezentance Švedske, Romunije in Hrvaške.

Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odpotovala proti Slovaški, kjer se bodo fantje, rojeni po 1. januarju 1990, merili za evropski naslov. Za nastop na zaključnem turnirju Stare celine (prvenstvo bo potekalo med 29. julijem in 8. avgustom) je selektor Slavko Ivezič izbral 16 igralcev. “Za nami so dobre priprave na Rogli, Zrečah in v Podčetrtku. Imeli smo ugodne pogoje za delo. Bilo je le nekaj težav z določenimi poškodbami. Osnovni cilj je uvrstitev v drugi del tekmovanja, to pomeni med prvih osem ekip,” je pričakovanja strnil selektor Ivezič in dodal, da bo ta cilj težko dosegljiv: “Hrvati so v tej kategoriji svetovni prvaki, Švedi pa tretji in ne glede na to, da smo jih v kvalifikacijah premagali, nas čaka težko delo. V bistvu se bo še najtežje prebiti v drugi krog, potem bo lažje.

Papež vprašljiv
Nekdanji trener Celja PL je potožil nad tem, da je imel problem z uvrstitvijo krožnih napadalcev, saj sta se med pripravami Jure Jelovčan in Vid Poteko poškodovala, a sta vseeno končala na spisku za Bratislavo. “Jernej Papež je bil ves čas na posebnem programu, saj je poškodbo prinesel že iz kluba. Na pripravah se mu je obnovila in tako je njegov nastop na EP zaenkrat še vprašljiv. Njegova pripravljenost bi nam prišla še kako prav, saj imamo na položaju desnega zunanjega manj izbire,” je usodo igralca Trima zaupal Ivezič. Posebnost letošnje odprave je ta, da sta v njej le dva vratarja in ne trije, kot je to običajna praksa na velikih tekmovanjih.

Homogena ekipa
Iveziča je pred odhodom na Slovaško izrazil navdušenje nad polivalentnostjo te generacije. Po njegovih besedah gre za rokometaše, ki lahko kakovostno odigrajo na več položajih: “Sicer nimamo izrazitih strelcev z razdalje, smo pa zato tehnično izjemno dobro podkovana ekipa. Na vsakem prvenstvu pridejo poškodbe, treba je držati visok ritem igre in za to potrebuješ večje število igralcev.” Prva tekma Slovenijo čaka v četrtek ob 14. uri, ko se bodo v dvorani Sibamac Arena pomerili z reprezentanco Švedske.

SEZNAM IGRALCEV:
Darko CINGESAR (Merkur)
Matej GABER (Merkur)
Jure JELOVČAN (Ajdovščina)
Urban LESJAK (Celje Pivovarna Laško)
Gašper MARGUČ (Celje Pivovarna Laško)
Žiga MLAKAR (Celje Pivovarna Laško)
Mitja NOSAN (Gorenje)
Jernej PAPEŽ (Trimo Trebnje)
Tine POKLAR (Cimos Koper)
Vid POTEKO (Celje Pivovarna Laško)
Jan PUCELJ (Ribnica Riko hiše)
Žiga SMOLNIK (Ajdovščina)
Matic STEGNE (Sevnica)
Mario ŠOŠTARIČ (Gorenje)
Emir TALETOVIČ (Gorenje)
Miha ZARABEC (Trimo Trebnje)
Selektor: SLAVKO IVEZIČ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.