Šport
55 ogledov

Nashville ustavil Colorado tik pred rekordom Ottawe

O'Reilly Hutton Colorado Avalanche Nashville Predators NHL Reuters
Colorado Avalanche so na 14. tekmi sezone doma izgubili z Nashville Predators in zapravili priložnost, da bi izenačili rekordni začetek sezone Ottawe Senators (4:6).

Na neverjetni tekmi v Denverju je padlo kar deset zadetkov. Center Colin Wilson je za Nashville Predators zabil dva in dvakrat podal, pri gostih pa je gol dodal tudi Viktor Stalberg in na začetku sezone navdušujočemu Coloradu Avalanche preprečil zmenek z zgodovino.

Plazovom (12-2) je namreč zmanjkala zmaga do izenačitve rekordnega niza Ottawe Senators z začetka sezone 2007/08. Kanadčani so takrat postavili rekord lige za točkovni izkupiček po prvih 14 tekmah prvenstva.

Pri Coloradu je Matt Duchene zabil že deseti gol sezone in poravnal izid na 4:4 v tretji tretjini, a je Nashville odgovoril prek Colina Wilsona in Gabriel Bourqueja ter odnesel zmago izpod Skalnega gorovja.

Anaheim s 13. zmago na vrh lige

Sinoči so v severnoameriški hokejski ligi NHL nastopile najboljše ekipe po uvodnem mesecu nove sezone. Anaheim je zabeležil trinajsto zmago, tako da je s 27 točkami na vrhu razpredelnice, poraza so poleg Colorada doživeli Winnipeg Jets, najvišjo zmago večera pa so proti Pittsburgh Penguins zabeležili New York Rangers.

Dvoboj med Anaheimom in Phoenix Coyotes je bil derbi pacifiške skupine oziroma obračun vodilnih ekip zahoda. Gostitelji so ga dobili s 5:2 in tako ohranili stoodstoten izkupiček v domači dvorani. V šestih nastopih niso izgubili niti točke.

Aktualni prvaki iz Chicaga so zanesljivo vknjižili deseto zmago, tako da si s 24 točkami delijo drugo mesto v ligi. Winnipeg so premagali drugič v zadnjih petih dneh; prvič je bil rezultat prav tako prepričljiv – 5:1. Najvišjo zmago večera so vknjižili Rangersi. S 5:1 so premagali Pittsburgh, ki je z 22 točkami oziroma enajstimi zmagami in petimi porazi najboljša ekipa na vzhodu.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 5:1
Chicago Blackhawks : Winnipeg Jets 4:1
Colorado Avalanche : Nashville Predators 4:6
Anaheim Ducks : Phoenix Coyotes 5:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.