Šport
15 ogledov

Naši dobili premagljive nasprotnike

Hercogova je dobro pripravljena. V torek je skoraj premagala Wozniackijevo. Foto Žurnal24 main
Znani so pari prvega kola OP Francije. Kavčič se bo v uvodnem kolu pomeril z Argentincem Eduardom Schwankom, Hercogovo čaka kvalifikantka, Srebotnikovo pa Čehinja Klara Zakopalova.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja se je prebil v tretje kolo kvalifikacij za osrednji del letošnjega drugega teniškega turnirja za grand slam sezone in ga odločilni boj še čaka, Maša Zec Peškirič pa je že izpadla v kvalifikacijah.

Medtem ko je Blaž Kavčič (v prvem kolu ga čaka Argentinec Eduardo Schwank) konec marca letos postavil nov mejnik v slovenskem moškem tenisu, z uvrstitvijo na 96. mesto lestvice ATP in bo prvi moški predstavnik na pariškem pesku, so nastopi deklet na velikih turnirjih v zadnjem desetletju že stalnica. Polona Hercog bo zaigrala v glavnem turnirju, ker ji to omogoča 55. mesto na lestvici WTA, Katarina Srebotnik je v glavni turnir uvrščena, ker ima po skoraj enoletni odsotnosti možnost izbire osmih turnirjev brez kvalifikacij.

Glavni turnir se bo začel v nedeljo. Hercogova svoje nasprotnice še nima izbrane, za zdaj ji je bil žreb naklonjen, saj ji ni dodelil ene od nosilk turnirja, temveč kvalifikantko. Srebotnikova, ki je nekoč pred poškodbo in daljšo odsotnostjo z igrišč bila 20 igralka sveta, je trenutno na 284. mestu. Njena češka nasprotnica Klara Zakopalova na svetovni lestvici WTA zaseda 78. mesto. Žemlja se bo v prvem krogu meril s 53. igralcem sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.