Šport
14 ogledov

Naši tenisači proti Cipru

Ciprčan Marcos Baghdatis bo največja zvezda dvoboja Slovenije in Cipra. Ga bo na Žurnal24 main
V Londonu so danes izžrebali pare teniškega Davisovega pokala. V drugi evroafriški skupini se bo Slovenija merila s Ciprom.
Slovenski teniški reprezentanci je današnji žreb v Londonu namenil, da se bo prihodnje leto v prvem krogu druge evroafriške skupine pomerila s Ciprom. Dvoboj bo na sporedu od 11. do 13. aprila, gostitelji pa bodo Ciprčani. V primeru zmage se bodo Slovenci v drugem krogu pomerili z zmagovalcem dvoboja med Tunizijo in Portugalsko. Izžrebani so bili tudi pari v drugih skupinah, v najelitnejši svetovni skupini pa bo najbolj zanimiv obračun med reprezentancami Rusije in Srbije. Prvi krog v svetovni skupini bo na sporedu že od 8. do 10. februarja.

Baghdatis najvišje
Na svetovni teniški lestvici ATP je najvišje uvrščeni Ciprčan Marcos Baghdatis na 20. mestu, 573. pa je drugi Ciprčan Photos Kallias. Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici je Grega Žemlja, ki je 310., Marko Tkalec pa je 311.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.