Šport
12 ogledov

Naši želijo med deset

brajkovic321_afp Žurnal24 main
S kronometrom v kategoriji do 23 let se danes začenja svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Švicar Fabian Cancellara je odpovedal svoj nastop, Slovenci pa ciljajo v prvi deseterico.
 

Preberite še

Intervju: Jani Brajkovič.
Koren: To bo pravo klanje.

"Po uspehih v Pekingu se nisem mogel več motivirati. Nimam dovolj moči, da bi na svetovnem prvenstvu branil naslov," je povedal olimpijski prvak v kronometru Švicar Fabian Cancellara, ki bi v Vareseju lahko še tretjič postal prvak. Italijansko mesto bo kolesarje gostilo do nedelje, ko bo na sporedu moška cestna dirka.

Po ulicah Vareseja
Moški bodo na cestni dirki krožili po mestnih ulicah, malo več kot 17 kilometrov dolg krog pa bodo v 260-kilometrski dirki morali premagati petnajstkrat. Poleg cestnih dirk pri moških in ženskah, se bodo oboji merili še v kronometru, posebej pa bodo nastopili še kolesarji v konkurenci do 23 let.

 
 

Pri moških nekaj veljajo samo uvrstitve med prvih deset, tako na cestni dirki kot v kronometru.

Martin Hvastija

 
Naši želijo med deset
Slovenske barve bodo v konkurenci elite branili Grega Bole, Borut Božič, Jani Brajkovič, Kristjan Fajt, Matej Stare, Gorazd Štangelj in Gregor Gazvoda. V konkurenci U-23 bo nastopilo še šest kolesarjev, medtem ko se bo pri ženskah olimpijki Sigrid Teresi Corneo pridružila še Polona Batagelj. Slovenska aduta v cestni dirki sta Janez Brajkovič in Gorazd Štangelj. "Pri moških nekaj veljajo samo uvrstitve med prvih deset, tako na cestni dirki kot v kronometru, tako da je to naš prvotni cilj," je o načrtih naše reprezentance povedal selektor Martin Hvastija. Že danes ob 14.00 bo v kronometru U-23 na kolesu Kristjan Koren, o katerem Hvastija pravi: "V tej sezoni je ves čas v vrhu, in prav pri njem računam na največjo možnost za vrhunsko uvrstitev." Koren bo v tej kategoriji na svetovnem prvenstvu nastopil že tretjič, doslej je leta 2006 v Salzburgu ob veliki smoli zasedel deseto mesto, lani pa je v Stuttgartu razočaral, saj je zasedel le 27. mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.