Šport
21 ogledov

Naslednica Kozmusa v boj

Barbara Špiler Vladimir Kevo Brnik odhod olimpijske igre 2012 London Tina Kosec/STA
V sredo bodo slovenske barve na olimpijskih igrah v Londonu zastopali štirje predstavniki. Večina uči bo uprtih v odlično metalko kladiva Barbaro Špiler, nastopili bodo še metalec kopja Matija Kranjc ter jadralki Teja Črne in Tina Mrak. Šestnajst končnih odločitev.

Tudi na drugo londonsko olimpijsko sredo bodo na olimpijska prizorišča stopili slovenski športniki. Uvodna londonska olimpijska nastopa čakata tudi atleta Matijo Kranjca v metu kopja in Barbaro Špiler v metu kladiva. Špilerjeva, njen trener je Vladimir Kevo, nekdanji trener slovenskega šampiona Primoža Kozmusa, je letos maja na mitingu v Čakovcu postavila državni rekord z metom orodja 71,25 metra daleč. Tudi Kranjc je nosilec državnega rekorda v metu kopja; orodje je lani v Postojni zalučal 79,22 m daleč, letos je sicer kopje vrgel najdlje 77,33 m.

Slovenski jadralki Teja Černe in Tina Mrak sta v ponedeljek počivali, danes pa bosta pred njima deveta in deseta regata v razredu 470. Slovenski jadralki nimata realnih možnosti za uvrstitev v odločilno, enajsto, petkovo regato za kolajne. Po osmi regati in četrtem tekmovalnem dnevu sta namreč Slovenki na 19. mestu skupno.

Danes bodo podelili 16 kompletov

V Londonu bodo danes podelili 16 kompletov odličij. Znane bodo najboljše v ženski odbojki na mivki, na jezeru Dorney se bodo merili mirnovodaši v moških kajakih enojcu in dvojcu ter kanuju enojcu na 1000 m ter v ženskem kajaku četvercu na 500 m. Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se v enojcu na 500 m ni uvrstila v finale, nastop na 200 m pa jo še čaka. V atletiki bodo znane olimpijske prvakinje v skoku v daljino, v teku čez ovire na 400 m, v teku na 200 metrov in v teku na 1500 m, pri atletih pa bo padla končna odločitev v teku čez ovire na 110 metrov. Olimpijski jezdeci se bodo v olimpijskem konjeništvu merili v preskakovanju, rokoborke čakajo odločilni boji v prostem slogu v kategorijah 48 kg in 63 kg. V olimpijskem regatnem polju pri Weymouthu bo regata za kolajne v moškem razredu 49er. Finalni boji čakajo tudi borke in borce v taekwondoju v kategorijah 49 kg, ženske, in 58 kg, moški. Podelili bodo tudi olimpijsko krono v namiznem tenisu v ekipni preizkušnji. Za bron se bosta merila Nemčija in Hongkong, za zlato pa Kitajska in Južna Koreja. Na sporedu bodo tudi četrtfinalni obračuni v košarki, rokometu, odbojki in vaterpolu ter polfinalna obračuna v ženskem hokeju na travi. Na košarkarskem turnirju so se v četrtfinale uvrstila moštva Rusije, Litve, Francije, Španije, Brazilije, Argentine, ZDA in Avstralije. Udeleženci rokometnega četrtfinala so Islandija, Madžarska, Španija, Francija, Švedska, Danska, Hrvaška in Tunizija. Udeleženci četrtfinala olimpijskega odbojkarskega turnirja so Argentina, Brazilija, ZDA, Italija, Poljska, Rusija, Bolgarija in Nemčija. Najboljših osem v vaterpolu so Srbija, Črna gora, Hrvaška, ZDA, Italija, Madžarska, Španija in Avstralija. V polfinalu ženskega hokeja na travi se bodo branilke naslove Nizozemke merile z ekipo Nove Zelandije, Argentinke pa z Britankami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.