Šport
16 ogledov

Naslednika še iščemo

Stane Valant poleg funkcije predsednika Smučarske zveze Slovenije opravlja tudi Žurnal24 main
Stane Valant kot predsednik Smučarske zveze Slovenije prav gotovo te dni preživlja težke čase. Na slovensko alpsko smučanje je padla temna senca. Najprej pa je treba poiskati naslednika Bojana Križaja.
Kdo bo na mestu poslovnega direktorja zamenjal Bojana Križaja?
Naslednika še iščemo. Nekaj imen imamo sicer v ognju, a bi bilo do odločitve kandidatov omenjanje imen in izpostavljanje kogarkoli preuranjeno.

So dolgovi posledica premajhnih prilivov sponzorskega denarja ali pa bolj pretiranega trošenja športnega dela?
Eno in drugo. Po eni strani so bile skrbi glede stroškov premajhne, po drugi spremenjenih okoliščinin novačenja sponzorjev nekateri niso dovolj upoštevali. Alpski smučarski sklad je imel poleg tega tudi nekaj stroškov, ki jih prej ni bilo.

Stane Valant pogleduje za naslednikom Bojana Križaja. © BOBO

 
Zakaj ima SZS skupen transakcijski račun?
Takšna je naša politika od nekdaj. Znotraj smučarske zveze je vedno vladala solidarnost. SZS sestavljajo številne discipline, njihova uspešnost pa je od časa do časa različna. Enkrat je bolj uspešna ena disciplina, drugič druga, solidarnost pa nas zavezuje k skupni likvidnosti, iz katere poravnavamo stroške po dogovorjenem vrstnem redu.

Zakaj NFD, ki jo vodite, ni med sponzorji SZS?
Nacionalna finančna družba SZS pomaga na mnoge načine. Neposredno sponzorstvo bi bilo celo neokusno. Morda bi mi kdo celo očital, da si prilaščam SZS. To je seveda vprašanje "pro et contra". A zagotavljam vam, da sI tako NFD kot jaz osebno zelo prizadevava in prispevava k finančnim rezultatom SZS.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.