Šport
19 ogledov

Nasledniki Zormana, Pajoviča, Vugrinca ...

Žiga Mlakar je s slovensko mladinsko reprezentanco lani osvojil tretje mesto v E
1/11
Žurnal24 main
Zaradi odhoda številnih nosilcev igre bo igra Celja Pivovarna Laško v večji meri naslonjena na mlajše moči - Žigo Mlakarja, Dejana Saviča, Gregorja Potočnika in druge. Spoznajte jih v članku in galeriji.
Več priložnosti kot doslej bosta dobila tudi desno krilo Gašper Marguč in v prihodnje naslednik Uroša Zormana na srednjem zunanjem David Razgor. Oba sta se že izkazala tako v klubu kot osvajala odličja z mladinsko izbrano vrsto.

Nadaljevanje 1. SRL sicer sledi že nocoj z zaostalima tekmama Celje P. L. - Krka in Ormož - Gorenje. Konec tedna pa bo na sporedu derbi med Velenjčani in Celjani.

Gregor Potočnik je 196 centimetrov visoki levi zunanji. Z 18 leti je stalni član kadetske reprezentance, ki je lani na EP osvojila sedmo mesto, nekaj nastopov pa je že zbral tudi za mladinsko izbrano vrsto. Jeseni je nastopal za drugo celjsko ekipo v 1. B-ligi. Odlikujeta ga dober strel in višina.

Vid Poteko je krožni napadalec, ki je že od začetka sezone pridružen članski ekipi. O njem je nekdanji trener Noka Serdarušić dejal, da se mora še precej naučiti, posebej v napadu. Obramba je njegova močnejša stran, sicer pa je Vid stalni član mladinske reprezentance, ki je bila lani na EP tretja.

Nosilec igre v isti mladinski izbrani vrsti je tudi Žiga Mlakar, 20-letni desni zunanji, ki je nekaj priložnosti pri članih dobil še v obdobju Toneta Tislja, doslej pa je v letošnji sezoni nastopal za Celje PL B.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dvajsetletni Nikola Ranevski igra na položaju levega krila, kjer bo na začetku spomladanskega dela sezone zaradi poškodb Luke Žvižeja in Edvarda Kokšarova zagotovo dobil kar nekaj minut.

Zanimiv lik je Dejan Savič, 25-letnik, ki si je osnovno rokometno izobrazbo pridobil v Celju, nato pa večino kariere preigral na desnem krilu pri 1. B-ligašu z Dola pri Hrastniku in do njegove selitve iz lige pri trboveljskem Rudarju. Pred sezono 2008/09 se je nanj spomnil Tone Tiselj in Savič je bil ob Nikoli Kojiću druga izbira ob desni stranski črti. Svojo usodo je na trenutke rahlo nepredvidljivi mladenič zapečatil na enem od gostovanj v pokalu EHF, ko je zamudil na avtobus in naposled dospel skupaj z navijači (!?!). Lahko si mislite, da ga ni bilo v postavi niti na omenjeni tekmi niti na nobeni naslednji. V dozdajšnjem delu sezone je tudi on nastopal za B-moštvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.