Šport
3 ogledov

Naslednja ovira je Brasov

Tako Čotar kot Odrova se zavedata, da je zmaga na Kodeljevem nujna. Žurnal24 main
V soboto se bodo rokometašice Krima Mercatorja v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalk pomerile proti ekipi Rulmentul-Urban Brasov. Za napredovanje je treba dobiti prvo tekmo na Kodeljevem.
 
 

Če nam uspe takšna igra kot proti Zvezdi v Ligi prvakinj, potem pa imamo vse možnosti za ugoden izid.

Jernej Virant

 
Rokometašice Krima Mercatorja so se prek zagrebške Lokomotive s težavami uvrstile v četrtfinale pokala pokalnih zmagovalk. V tem delu pa jih čaka ena od najmočnejših ekip v pokalu pokalnih zmagovalk, romunski Rulmentul-Urban Brasov . Z vodilno ekipo romunskega prvenstva se bodo krimovke na prvi tekmi, ki bo v soboto ob 16. uri, spopadle na Kodeljevem.

"Na Kodeljevo se vračamo malo po sili razmer, malce pa tudi po naši želji. Zaradi televizijskega prenosa mora biti tekma v soboto, ker pa je v Tivoliju koncert, moramo mi igrati na Kodeljevem. A o tem smo že prej razmišljali, ne nazadnje je to dvorana, v kateri smo doživeli največje uspehe kluba. Tudi zato nas prevevajo dobri občutki, verjamem pa, da bo tudi vzdušje pravo," je v uvodu povedal direktor kluba Jernej Virant .


Krimovke si želijo ponoviti igro proti Zvezdi. © IFP

 

Sicer pa se tako igralke kot vodstvo zavedajo, da je pred njimi zelo težka preizkušnja, saj je še vedno v glavah prvi polčas iz Zagreba , ki je bil naravnost katastrofalen. Tudi zato morebiten izpad proti Romunkam ne bi bil nikakršno presenečenje. Pri Krimu pa tako kot vedno merijo na zmago.

"Če bomo igrali tako kot v prvem polčasu v Zagrebu, potem nimamo česa iskati. Če pa nam uspe takšna igra kot proti Zvezdi v Ligi prvakinj, potem pa imamo vse možnosti za ugoden izid. Obramba mora biti bistveno boljša, tudi v napadu moramo igrati hitro in raznovrstno, predvsem na zunanji liniji. Cilj pa je vsekakor zmaga," je pojasnil trener Krima Bojan Čotar , ki še ne ve, ali bo na Kodeljevem lahko računal na krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo .


Tanja Oder bo nastopila kljub manjši poškodbi. © IFP

 
Zagotovo pa ne bo vratarke Tatjane Alizar , ki ji je oteklo koleno, in Agnes Eszter Siti , ki je že končala sezono. Da bi bil "zdravstveni bilten" še slabši, so minuli teden poskrbele manjše poškodbe Dijane Golubić , Andree Lekić , Manuele Hrnjič , Barbare Varlec in Tanje Oder . A te bodo vse nared za sobotno tekmo proti Brasovu, ki je med drugim v domačem prvenstvu ugnal tudi Valceo, ki uspešno igra v Ligi prvakinj.

"Brasov je zelo kakovostna ekipa z zelo dobro pokritimi vsemi igralnimi položaji. Imajo nekaj romunskih reprezentantk in štiri kakovostne tujke. V napadu igrajo zelo raznovrstno, kar jim omogočajo organizatorka Cristina Neagu, desna zunanja Patricia Vizitiu in leva zunanja Simona Gogirla. Ob tem je na desnem krilu odlična korejska reprezentantka Sun Hee Woo, na položaju krožne napadalke pa močna in gibljiva Aneta Barcan. Njihova odlika pa je obramba, kjer so zelo agresivne na igralki, ki ima žogo. V bistvu igrajo nekakšen sistem 1-5, kjer ena igralka vedno spremlja krožno napadalko, seveda pa lahko to tudi spremenijo," je glavne karakteristike tekmeca orisal Čotar.

 
 

Brasov je zelo kakovostna ekipa z zelo dobro pokritimi vsemi igralnimi položaji. Imajo nekaj romunskih reprezentantk in štiri kakovostne tujke.

Bojan Čotar

 
Z njim se strinja tudi kapetanka Anja Frešer , ki se tako kot Olena Jacenko in Natalija Derepasko po sezoni najverjetneje poslavlja od Krimovega dresa. Njihove naslednice pa bodo zaigrale v novem tekmovanju, v regionalni ligi, ki bo dobila ime po enem izmed pokroviteljev. V njej bodo od septembra dalje poleg Krima nastopale še ekipe hrvaških Podravke in Lokomotive , črnogorske Budućnosti , makedonskega Kometala , srbskih Laste iz Beograda in Naise iz Niša ter avstrijskega Hypa Niederösterreicha .

Sobotno tekmo na Kodeljevem , na kateri bo vstop prost, bosta sodila Danca Jens Carl Nielsen in Peter Lorentzen , delegat pa bo Makedonec Nedelko Nedelkovski .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.