Šport
29 ogledov

Naslednje leto brez Georgie

Jani Brajkovič ima dirko po Georgiji v lepem spominu. Žurnal24 main
Finančna kriza je razlog, da naslednje leto ne bo kolesarske dirke po Georgiji. Ta že dve leti ni imela glavnega pokrovitelja, vendar pa organizatorji načrtujejo novo preizkušnjo že leta 2010.

Prireditelji kolesarske dirke po ameriški zvezni državi Georgii so sporočili, da naslednje leto tekmovanja ne bodo izvedli. Sedemdnevni dirki, najmočnejšemu kolesarskemu tekmovanju v Severni Ameriki, so se morali odpovedati zaradi finančnih težav. Prireditelji načrtujejo vrnitev v koledar dirk že v sezoni 2010. V zadnjih dveh sezonah so dirko v Georgii izpeljali brez glavnega pokrovitelja, zato so se znašli v precejšnjih denarnih težavah.

K temu naj bi prispeval tudi najboljši ameriški kolesar Lance Armstrong, saj je zanimanje za dirko po njegovi upokojitvi leta 2005 zelo padlo. Armstrong je sicer letos napovedal vrnitev na kolo in v svojih prvotnih načrtih omenjal tudi to preizkušnjo, a kot kaže prepozno, da bi še lahko vplival na odločitev o dirki v letu 2009. Dirko po Georgii si bo zapomnil tudi eden najboljših slovenskih kolesarjev Jani Brajkovič, saj je spomladi 2007 prav na tekmovanju v ZDA dosegel prvo zmago med profesionalci, ko je slavil v dresu moštva Discovery Channel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.