Šport
16 ogledov

Naslednjič morda znova v Sloveniji

Dirk Dzemski (levo) je bil dokaj zadovoljen s predstavo svojega varovanca. (Foto Žurnal24 main
Ulf Steinforth, agent Dejana Zavca, je potrdil, da bo Mr. Simpatikus naslednjič naslov branil proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu in omenil možnost, da bi bila tudi ta borba v Sloveniji.
Naslednja borba bo z Rafalom Jackiewiczem. Upam, da bo tudi ta borba lahko v Sloveniji, da se nam ne bo znova potrebno voziti na Poljsko.
Ulf Steinforth

Trener Dirk Dzemski in agent Ulf Steinforth sta bila po petkovi zmagi Dejana Zavca v dvorani Tivoli proti izzivalcu Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu v boju za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF gotovo ena izmed najsrečnejših ljudi na svetu. Njun varovanec je pač potrdil tisto, kar mu je uspelo decembra prejšnje leto v Južnoafriški republiki, ko je postal svetovni prvak.

"Martinezu čestitam za odlično borbo. Pričakovali smo težak dvoboj. Martinez se je izkazal za trdega in žilavega nasprotnika. Borba ni potekala tako, kot smo si zamislili, ampak se je na koncu vse skupaj dobro izteklo. Zelo vesel sem tudi za Dejana. Sloveniji pa čestitam, da ima potrjenega svetovnega prvaka in tako 'cool' prvaka,“ je po novi veliki zmagi Zavca dejal Dzemski, medtem ko je Steinforth dodal: "Čestitke Dejanu za ubranitev naslova in tudi Rodolfu, ki je pokazal veliko srce. To je bil eden najboljših dvobojev, odkar jih prirejam. Lahko smo zelo ponosni in z optimizmom zremo v prihodnost.

Pričakovali smo težak dvoboj. Martinez se je izkazal za trdega in žilavega nasprotnika. Borba ni potekala tako, kot smo si zamislili, ampak se je na koncu vse skupaj dobro izteklo.
Dirk Dzemski

Kot je že znano bo Zavec naslednjič naslov branil junija ali julija proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu. To novico je potrdil tudi Steinforth: "Naslednja borba bo z Rafalom Jackiewiczem. Upam, da bo tudi ta borba lahko v Sloveniji, da se nam ne bo znova potrebno voziti na Poljsko,“ je nasmeh na ustnice vsem prisotnim izvabil Zavčev agent in dodal, da so se organizatorji res izkazali z organizacijo borbe. "Zahvaljujem se vsem organizatorjem, ki so se potrudili, da je Slovenija sploh lahko gostila ta spektakel, saj vem, da je za to potrebno veliko napora.“ Steinforth se je nato še enkrat spomnil na Jackiewicza: "Z njim imamo še odprte račune.“ Steinforth je s tem seveda mislil na edini poraz Zavca v profesionalni karieri, ki mu ga je po sumljivi sodniški odločitvi zadal ravno Poljak. Očitno bo poleti prišel čas za poravnanje starih računov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.