Šport
30 ogledov

Našli trenerje, dokončen ne Gorzi

Ano Drev in kolegice naj bi odslej treniral Denis Štehernik. (Foto: Gregor Katič Žurnal24 main
Odbor za alpsko smučanje je za nova trenerja smučark alpskemu zboru predlagal Denisa Šteharnika in Andreja Možino. Dokončno so iz moške reprezentance črtali Aleša Gorzo in Bernanda Vajdiča.

Na odboru za alpsko smučanje, ki je do enih zjutraj potekal v Ljubljani, so obravnavali tudi predlog trenerskih ekip za naslednjo sezono. Denisa Šteharnika bodo alpskemu zboru predlagali za glavnega trenerja za tehnične discipline, ženski trener za hitre discipline pa bo Andrej Možina. Moškega trenerja za tehnične discipline še niso določili.

"Pri tekmovalkah in tekmovalcih so člani odbora potrdil izhodišča in osnovne predloge, ki jih je dal strokovni svet in so bili v javnosti že objavljeni. Ker pa je bilo še nekaj pritožb, bomo celoten reprezentančni seznam objavili osem dni pred sejo alpskega zbora. Potrjena je bila usmeritev strokovnega sveta, da se v naslednjem triletnem obdobju posvetimo delu z mladimi. Tako denimo v reprezentanci za tehnične discipline ne bo Bernarda Vajdiča in Aleša Gorze, ostaja pa Mitja Valenčič z mlajšimi smučarji," je pojasnil Vlado Makuc, strokovni vodja alpskih disciplin Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Aleš Gorza se s prisilno upokojitvijo ne bo sprijaznil. Jezi se, češ da je po le eni slabi sezoni izpadel iz ekipe. "To ni pošteno. Ob takšni odločitvi imam po eni strani vsega dovolj, po drugi pa bi rad dokazal, da se ljudje pri SZS motijo," je dejal za Sportal. Razmišlja o samostojni poti naprej in treniranju skupaj s Hrvati.

Po koncu lanske sezone je nasledil Miho Verdnika in po pozitivnem mnenju strokovnega sveta že takoj začel z delom, čeprav ga alpski zbor uradno še ni potrdil za vodjo strokovnega sveta. Alpski zbor se bo sestal 12. maja, ko bo dokončno potrjeval programe in ekipe.

V moški reprezentanci za tehnične discipline bodo Roman Rozman, Mitja Kunc in Rok Toplak. Ker je Cene Jovan zavrnil sodelovanje, še iščejo četrtega moža, ki bo obenem prvi trener za svetovni pokal. Makuc je dejal, da bo to slovenski strokovnjak, s katerim že tečejo pogovori. V trenerski sestavi za hitre discipline sta Burkhard Schaffer in Bernd Zobel, namesto Andreja Možine pa je novi član Tadej Platovšek. Za trenerja ženske ekipe tehničnih disciplin ni bil potrjen Jernej Koblar, zboru pa bodo kot glavnega trenerja predlagali Šteharnika. Trener hitrih disciplin bo Možina, ekipo B pa bo vodil Brane Ceferin, ki si bo v naslednjih dneh izbral sodelavce.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"O ekipi Tine Maze na seji nismo govorili, ker se o proračunu in ostalem sami neposredno dogovarjajo s SZS. Sam se z njeno ekipo pogovarjam o strokovnem delu in tehnični pomoči, vse pa bo odvisno od njihovih predlogov in odgovorov," je dodal Makuc. Na seji so člani odbora dobili tudi informacije o finančnih okvirih za delovanje, direktor zveze Matija Vojsk pa je predlagal sestanek po prvomajskih praznikih z nekaj člani odbora. "Dogovorili se bodo, kje se lahko prihrani in preusmeri v programe, ki naj bi bili čim bolj kvalitetni," je končal Makuc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.