Šport
14 ogledov

Naslov ostaja na Jesenicah

1/19
Žurnal24 main
Hokejisti Acroni Jesenic so dobili tudi četrto tekmo (4:2) finala državnega prvenstva proti Tilii Olimpiji in osvojili deveti naslov državnih prvakov v samostojni Sloveniji.

Po četrtkovi nenavadni tekmi brez gledalcev so na Jesenicah vendarle rešili tragikomične zaplete z dvorano in na petkovi tekmi je hokejski objekt le imel uporabno dovoljenje. Tako so imeli domači hokejisti priložnost, da pokal za prvaka dvignejo ne le v svoji dvorani, pač pa tudi pred navijači. A na tej tekmi so bili Jeseničani oslabljeni za glavnega trenerja Heikkija Mälkiäja, ki je moral zaradi smrti v družini odpotovati v domovino. Moštvo je tako vodil njegov pomočnik Dejan Varl.

Pri Ljubljančanih, ki ob morebitnem porazu ne bi imeli več popravnega izpita, pa v postavi ni bilo poškodovanih napadalcev Tomija Mustonena in Matta Higginsa. Pri domačih je v vratih začel Michal Fikrt, pri gostih je v četrtek nerazpoloženega Jana Chabero zamenjal Matija Pintarič.

Toda prav Pintarič je tekmo začel s hudo napako, ko je plošček podal natančno na palico Miku Bayracku, česar pa jeseniški napadalec ni izkoristil. Tekma se je nadaljevala tam, kjer se je prejšnja končala. Jeseničani so imeli premoč, kronali pa so jo po tem, ko je Olimpija imela na ledu dva igralca manj. Natančen je bil Eric Werner. Na ljubljanski strani je prvi zapretil Boštjan Goličič z igralcem manj, podobno pa je bilo v osmi minuti, ko so imeli na ledu igralca več zeleno-beli, dve priložnosti pa je zapravil Rok Tičar. V 12. minuti pa je Bayrack ostal sam pred ljubljanskim vratarjem, a ni zadel. Ob naslednji številčni prednosti so gostje le izenačili. Natančno podajo Johna Hughesa je izkoristil Eric Pance. Nemška sodnika sta imela v uvodni tretjini precej dela, poleg disciplinskih kazni igre Juretu Dolinšku in Juretu Stoparju sta pokazala še štiri 10-minutne kazni.

Na začetku druge tretjine so gostje presenetili Jeseničane z zadetkom, ko so imeli na ledu igralca manj. Podajo Boštjana Goličiča je izkoristil Matej Hočevar. Za domače je imel nato izjemno priložnost Robert Sabolič, ko je povsem sam krenil v protinapad, toda zmagovalec dvoboja ena na ena je bil Pintarič. Najboljši jeseniški strelec se je odkupil nekaj minut pozneje, ko je imela njegova ekipa na ledu številčno prednost. Po natančni podaji Matevža Ermana je s strelom pod prečko matiral ljubljanskega vratarja. V drugem delu druge tretjine so Jeseničani povsem zagospodarili na svojem ledu, Ljubljančane pa je reševal Pintarič. Predvsem ob strelih Tičarja v 34. in 40. minuti, ko je bil slednji le kakšen meter in povsem sam pred njim, a ga ni premagal. Nevarna sta bila še Marjan Manfreda in Werner, pri zmajih pa je Fikrta nekoliko bolj ogrel le John Hughes s strelom od daleč.

Gostje so v zadnjem delu le ujeli priključek in Jeseničani niso več imeli takšne terenske premoči. Manj kot v prvih dveh tretjinah pa je bilo, bržčas tudi zaradi pomembnosti tekme predvsem za zeleno-bele, nevarnih priložnosti pred vrati Fikrta ali Pintariča. Vse do 52. minute, ko je tokrat skoraj polna Podmežakla eksplodirala od navdušenja; po gneči pred vrati zmajev je odbiti plošček Werner poslal za hrbet Pintariča in Ljubljančane postavil pred domala nerešljivo nalogo. Ko pa je v 59. minuti Mitja Robar ob številčni prednosti tekmecev prestregel plošček in po prodoru lepo našel Tičarja, ta pa je zadel za 4:2, je bilo ljubljanskih upov dokončno konec, na tribunah pa se je začelo veliko slavje.

S četrto zmago Jeseničanov se je tako nekoliko presenetljivo hitro končala finalna serija in s tem klubska sezona, Jeseničani pa so v svojo zbirko dodali deveto slovensko lovoriko, četrto zaporedno.

Državno prvenstvo, finale, četrta tekma:


Acroni Jesenice : Tilia Olimpija 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) /4:0/
Werner (4, 52), Sabolič (28), Tičar (59); E. Pance (16), Hočevar (23)

// – izid v zmagah

Moštvi sta igrali na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.