Šport
42 ogledov

Nasprotniki risov že nabrušeni za Soči

Ryan Varlamov Johnson Colorado Avalanche Ottawa Senators liga NHL Reuters
Ameriški reprezentant Paul Stastny je dirigiral ekipi Colorado Avalanche, ki je doma po podaljšku ugnala Ottawo Senators (4:3). S tremi podajami v Philadelphii blestel še en nasprotnik risov v Sočiju, Slovak Andrej Meszároš.

Carl Hagelin je z enajstim golom sezone globoko v zadnji tretjini prebudil New York Rangers za zmago nad branilci naslova Chicago Blackhawks. Rangerji so po golih Brada Richardsa in Matsa Zuccarella že v prvi tretjini pobegnili na 2:0, nato pa sta Jonathan Toews in Brandon Bollig v drugem delu izenačila.

Henrik Lundqvist je ob zmagi gostov ubranil 35 strelov, medtem ko je Corey Crawford na drugi strani ustavil 29 poskusov Newyorčanov. Po skoraj mesecu dni premora zaradi poškodbe je zdaj izgubil že tretjo od treh tekem, ki jih je začel po povratku. Indijanci so doma izgubili šele tretjič na zadnjih 24 tekmah.

Stastny in Meszároš ogreta za rise

Vsak vplačani dolar se je izplačal tudi navijačem Colorado Avalancha, ki so lahko po 33 sekundah podaljška huronsko slavili, ko je za zmago zadel branilec Tyson Barrie in tako kronal izjemen povratek proti Ottawa Senators.

Plazovi so v zadnji tretjini zaostajali z 2:3, nato pa je Paul Stastny izenačil dobri dve minuti pred koncem rednega dela. Ameriški reprezentant, eden najboljših nasprotnikov risov v Sočiju, je tekmo končal še z dvema podajama, tudi tisto za Barriejev odločilni gol v podaljšku. Dve podaji je za Colorado (izkupiček 27-12-4) prispeval še mladi švedski zvezdnik Gabriel Landeskog. Senatorji so izgubili prvič na zadnjih petih tekmah.

Sean Couturier, Zac Rinaldo in Michael Raffl so bili trije različni strelci za vedno boljše Philadelphia Flyers, ko so na domačem ledu ugnali še Montreal Canadiens. Branilec Andrej Meszároš, v dresu Slovaške prav tako kmalu nasprotnik Slovenije na olimpijskih igrah, je zbral kar tri podaje, medtem ko je vratar Steve Mason 19-krat posredoval v golu Letalcev. Edini gol za Kanadčane je z igralcem manj zabil center Tomáš Plekanec.

Liga NHL, rezultati:

Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 3:1
Chicago Blackhawks : New York Rangers 2:3
Colorado Avalanche : Ottawa Senators 4:3*
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.