Šport
13 ogledov

Nasprotuje brisanju rekordov

Usain Bolt EPA
Največji atletski zvezdnik moderne dobe je po nedavnih škandalih, ki pretresajo svetovno atletiko, dejal, da nasprotuje razveljavitvam svetovnih rekordov.

Šestkratni olimpijski in enajstkratni svetovni prvak ter svetovni rekorder na 100 in 200 metrov je sicer šokiran zaradi dopinške afere v Rusiji, a je proti brisanju rekordov.

Svetovna protidopinška agencija je pred dnevi Mednarodni atletski zvezi očitala nepravilnosti v delovanju, nekdanji predsednik Lamine Diack naj bi bil deležen podkupnin, da je molčal o pozitivnih dopinških rezultatih nekaterih atletov. Britanska atletska zveza je ob tem omenila možnost razveljavitve svetovnih rekordov.

Bolt, ki je z 9,58 na 100 in 19,19 na 200 metrov svetovni rekorder, je ob tem dejal, da v tem ne vidi smisla: "V tem ne vidim smisla, kar je storjeno, je storjeno, ne smemo se obremenjevati s preteklostjo. Zdaj se moramo le potruditi, da bodo prihodnja svetovna prvenstva in olimpijske igre v prihodnje čim boljša."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.