Šport
30 ogledov

Nastja neuspešna, Polona v četrtfinale

polona hercog bastad 2011 polfinale Reuters
Nastja Kolar je imela v drugem kolu turnirja v Bad Gasteinu kar šest priložnosti za zmago proti Ksenji Pervak, ki pa jih ni izkoristila in na koncu klonila z 1:2 v nizih. Je pa zato uvrstitev v četrtfinale turnirja v Palermu uspela naši najboljši Poloni Hercog.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog nadaljuje odlične predstave na turnirjih WTA, saj se je v Palermu že uvrstila v četrtfinale. V dvoboju drugega kola je gladko s 6:2 in 6:4 po natanko uri in pol igre izločila Italijanko Alberto Brianti. Za vstop v polfinale se bo 20-letna Štajerka pomerila z boljšo iz dvoboja med prvo nosilko 220.000-dolarskega turnirja na jugu Italije Čehinjo Klaro Zakopalovo in hrvaško kvalifikantko Ani Mijačika.

Šestnajstletna slovenska teniška igralka Nastja Kolar, ki se je prek kvalifikacij prebila na glavni turnir WTA v Bad Gasteinu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev in uspešno preskočila oviro v prvem kolu, je v sredo končala nastope. V drugem kolu jo je namreč po treh nizih s 4:6, 7:6 (8) in 6:2 izločila osma nosilka Rusinja Ksenja Pervak.

"Ne glede na gladek izid tudi današnja tekma ni bila tako lahka, predvsem v drugem nizu sem se morala nekajkrat kar pošteno braniti. Poznala se je utrujenost še iz prejšnjega tedna in prav tako iz prejšnjega dvoboja. Resnično sem se morala potruditi za vsako točko, saj nisem niti najmanj želela, da bi se dvoboj zavlekel še v tretji niz. Na koncu sem bila zelo zadovoljna, da sem lahko dvoboj končala v dveh nizih," je po koncu točno poldrugo uro dolgega obračuna vtise strnila najvišje uvrščena Slovenka na svetovni lestvici WTA.

Hercogova je vesela, da se je Briantejevi, s katero se dobro poznata in tudi včasih trenirata skupaj, lahko oddolžila za poraz iz Portoroža izpred dveh let in to v njeni državi: "Mislim, da sem danes dokaj dobro servirala predvsem na njene brejk žoge in ji nisem dala veliko možnosti, da bi naredila iz njih točke. Dobro sem igrala na mreži, pri tem mi je pomagal predvsem servis ter igra servis - mreža. Predvsem je pomembno, da sem bila zbrana v pomembnih trenutkih."

Kolarjeva zapravila šest zaključnih žogic

Kolarjeva, ki bo čez dva dni dopolnila 17 let, se je favorizirani ruski tekmici, 65. igralki z lestvice WTA, zelo dobro upirala - vodila je že s 6:4 in 5:2 -, a nato klonila po treh urah in devetih minutah boja. Kolarjeva je imela v drugem nizu kar šest priložnosti za zmago, ki pa jih ni izkoristila. Mlada igralka je na turnirju v Avstriji dosegla uspeh kariere, saj se je prvič uvrstila na katerega od turnirjev WTA, nato pa se prebila do drugega kola.

WTA, Palermo, 2. kolo:

Polona Hercog (Slo/7) : Alberta Brianti (Ita) 6:2, 6:4.

Bad Gastein, WTA, 2. kolo:

Ksenja Pervak (Rus/8) : Nastja Kolar (Slo) 4:6, 7:6 (8), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.