Šport
39 ogledov

Nastop Bolta na OI pod vprašajem

usain bolt EPA
Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt je zavoljo poškodbe zadnje leve stegenske mišice izpustil finalni nastop na 100 metrov na jamajškem atletskem prvenstvu v Kingstonu, hkrati pa ogrozil tudi svoj nastop na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Usain Bolt je bolečine začutil že v polfinalu, po dogovoru z zdravnikom, ki je diagnosticiral prvostopenjsko natrganino mišice, pa izpustil finalni nastop. V njegovi odsotnosti je slavil Yohan Blake (9,95), stotinko sekunde je bil počasnejši Nickel Ashmeade.

Jamajško atletsko prvenstvo v Kingstonu velja za izbirno za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Generalni sekretar jamajške atletske zveze Garth Gayle je v zvezi s tem dejal, da bi Bolt - v primeru odpovedi teka na 200 metrov - lahko izgubil tudi mesto v olimpijski ekipi za Brazilijo. S tem bi najbolj sloviti atlet na svetu zapravil veliko priložnost, da - po Pekingu 2008 in Londonu 2012 - tretjič zapored zmaga na olimpijskih tekih na 100, 200 in 4 x 100 metrov.