Šport
35 ogledov

Nastop Tine še ni potrjen

Tina Maze je na prvem treningu smuka vozila zelo rezervirano. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Tina Maze še vedno ni prepričana, če bo nastopila na petkovi superkombinaciji. Na prvem treningu smuka je bila 25., medtem ko je Maruša Ferk končala osem mest višje.

Maruša Ferk je bila na prvem treningu smuka na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Garmisch-Partenkirchnu 17. (+2,32), Tina Maze pa 25. (+3,21). Mazejeva je po vadbi dejala, da se bo o nastopu na superkombinaciji odločila v četrtek po drugem treningu. Najhitrejši čas prvega treninga je dosegla Francozinja Marie Marchand-Arivier (1:51,23). Druga je bila Švicarka Lara Gut (+0,10), tretja pa še druga Francozinja Ingrid Jacquemod (+0,33). V četrtek na SP ni tekmovanj, ob 10. uri se bo začel trening moškega smuka, ob 12.30 bo na vrsti še ženski.

Mazejeva se po uspešnem slalomskem treningu in slabi predstavi na treningu smuka še ni dokončno odločila, če bo nastopila na superkombinaciji. "Z ekipo moramo sesti in se odločiti, kakšen pomen ima moj nastop v kombinaciji. Odločitev bo padla po jutrišnjem treningu," je pojasnila Mazejeva in dodala: "Moj današnji trening smuka je bil na nizki ravni, ker nisem želela tvegati padca na tej zahtevni progi. Od ravninskega dela naprej sem le stala na smučeh in zaostanek se je le še nabiral. Lahko izboljšam smukaški čas, a ne vem za koliko. Svetloba je bila slaba, proga dolga, zjutraj pa sem imela še slalomski trening in vse skupaj se nabira. Današnje tri vožnje slaloma so bile dobre. S serviserjem sva se tudi uskladila, kako naj pripravi smuči za ledeno podlago. Proti koncu vadbe me je noga ponovno bolela, kar se na takih trdih podlagah le še stopnjuje. Ni pa tako hudo, da bi bolečina ovirala moje nastope."

Ferkova je dejala, da bo gotovo nastopila v superkombinaciji, prav tako kot tudi na smuku in slalomu, odprt je le še njen veleslalomski nastop. "Danes sem se za razliko od superveleslaloma počutila bolje in tudi vožnja mi je bolj uspela. Vendar imam še veliko rezerv. Že prvo vožnjo sem želela čim bolje odpeljati. Gledala sem na linijo, da sem bila na ledenih delih bolj visoko, in s tem ohranjala hitrost. Naredila pa sem nekaj napak, za katere sem vedela že pred zavoji. Zaostanek – glede na to, da sem prvič na tako težki progi – ni tako velik in sem zadovoljna," je menila Ferkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.