Šport
23 ogledov

Nastop v Monte Carlu ostaja uganka

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković je v Monte Carlu opravil magnetno resonanco, ki je pokazala, da poškodba gležnja ni hujše narave. Srbski šampion se je poškodoval med obračunom Davisovega pokala proti Američanu Samu Querreyju. Srbija je s 3:1 v zmagah izločila ZDA in se uvrstila v polfinale svetovne skupine.

Novak Đoković je bil po zmagi proti Samu Querreyju vidno pretresen, saj je med obračunom utrpel poškodbo gležnja, zaradi katere je še vedno pod vprašajem nastop na prvem peščenem mastersu sezone, ki se v Monte Carlu prične 14. aprila.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
''Potem ko sem videl rezultate preiskav, sem zelo optimističen. Trudim se po najboljših močeh, da bom čim prej okreval in bom pripravljen za prihajajoče turnirje. Hvaležen sem vam za skrb in spodbudne besede. Hvala,'' je na Facebooku zapisal Nole.

Končna odločitev o tem, ali bo Srb zaigral v Monte Carlu, bo znana v prihodnjih dneh. Đoković, ki že nekaj let prebiva v kneževini, upa, da se bo lahko udeležil turnirja na ''domačem dvorišču'', kjer je v preteklosti že dvakrat zaigral v finalu. Tako leta 2009 kot 2012 ga je premagal kralj peska Rafael Nadal. Španec v Monte Carlu ni izgubil vse od leta 2003 (2004 ni igral) in bo letos lovil že svojo deveto zaporedno lovoriko na prvem peščenem mastersu sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.