Šport
931 ogledov

Navijač citiral Hitlerja, tako je reagiral Nemec

Zverev Profimedia
Nemški tenisač Alexander Zverev se je za pomoč obrnil na sodnika.

Predrznega teniškega navijača so odstranili s stadiona v Flushing Meadowsu, ker je med obračunom Nemca Alexandra Zvereva in Italijana Jannika Sinnerja, citiral eno najpogosteje uporabljeni franz pokojnega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Zverev, po narodnosti Nemec, a z ruskimi koreninami, je v peti igri četrtega niza prekinil svojo servisno rutino in glavnega sodnika Jamesa Keothavonga opozoril, da je gledalec na tribuni pravkar "izrekel eno najslavnejših Hitlerjevih fraz".

Kot je Zverev kasneje povedal na novinarski konferenci, je navijač prepeval 'Deutschland über alles', kar bi v prevodu pomenilo 'Nemčija nad vsem'.

"To je nesprejemljivo. Neverjetno," je bil nad početjem navijača ogorčen nemški tenisač.

Zverev | Avtor: Epa Epa

Ker sprva ni bilo povsem očitno, kdo je nepridiprav, so ga varnostnikom pomagali identificirati gledalci. Navijača, ki je odšel mirno, so nato brez kakšnega posebnega pompa pospremili s prizorišča.

"Prepeval je Hitlerjevo himno iz nekih drugih časov, 'Deutschland über alles', kar se mi je zdelo pretirano. Že nekaj časa je bil zelo vpet v tekmo. To me ne moti. Všeč mi je, če so navijači glasni. A ker sem Nemec in nisem ponosen na ta del zgodovine, to res ni bilo v redu. Ker je sedel v prvih vrstah, ga je slišalo veliko ljudi. Če ne bi reagiral, to z moje strani ne bi bilo v redu."

Zverev in Sinner sta se na igrišču merila štiri ure in 41 minut, na koncu pa se je z izidom  6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3 napredovanja v četrtfinale veselil Nemec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.