Šport
16 ogledov

Navijači čedalje bolj pritiskajo na upravo

Kasimu Kamenici se trese stolček. Žurnal24 main
Rokometaši Celja P. L. so po presenetljivem nedeljskem porazu proti islandskemu Valurju iz Reykjavika nahajajo v nezavidljivem položaju. Najbolj je vprašljiva prihodnost trenerja Kasima Kamenice.
 
 

Ne vem, kaj naj povem.

Kasim Kamenica

 
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po presenetljivem nedeljskem porazu proti islandskemu Valurju iz Reykjavika, ki je lahko za slovenske prvake celo usoden pri napredovanju v nadaljnje tekmovanje Lige prvakov nahajajo v nezavidljivem položaju. Pod pritiskom rezultata bo pri večkratnih slovenskih prvakih bržkone prišlo do sprememb, ta čas je najbolj vprašljiva prihodnost trenerja prvega moštva Kasima Kamenice .

"Ne vem, kaj naj povem,“ je bila kratka izjava Kamenice po zadnjem spodrsljaju Celjanov. V odsotnosti športnega direktorja Slavka Iveziča in predsednika kluba Toneta Turnška – skupaj z ekipo se bosta iz Islandije v domovino vrnila šele v poznih ponedeljkovih urah - se je dan po porazu podobno negotovo na trenutno vzdušje v mestu ob Savinji odzval tudi v. d. direktorja celjska kluba Andrej Šušterič . Ob tem, da se v Celju čedalje bolj glasno govori o odhodu Kamenice, je slišati tudi, da naj bi na trenersko klop vnovič sedel Miro Požun ali pa nekdo, ki je bil oziroma je še vedno zelo blizu klubu. Do spremembe naj bi prišlo zelo hitro, bržkone že po torkovi izredni seji upravnega odbora.

Kasim Kamenica © Saša Despot

 
"Seja upravnega odbora je sklicana, na njej pa bomo podrobno ocenili trenutno stanje. Nekaj bomo vsekakor morali narediti, kaj natančno pa ne morem reči. Če ne pridemo naprej v Ligi prvakov, bo to za nas prava katastrofa. Obe naslednji tekmi v Celju moramo zmagati in če nam ne uspe, je konec z Ligo prvakov. V tem primeru bodo nastali veliki problemi, tudi naspram sponzorjem. Sicer pa v tem trenutku ne morem ničesar napovedati. Ne vem, na kakšen način bomo ukrepali. Vse je odvisno od sklepov, ki bodo sprejeti v torek,“ je dejal Šušterič, ki je tudi zanikal, da bi kadarkoli iz kluba uradno prišla novica, da že iščejo zamenjavo za Kamenico.

"Ne to ni res, nismo se pogovarjali z nikomer. Je pa res, da med navijači in ne v klubu, že dlje časa vlada nekakšno nezadovoljstvo okrog Kamenice. Če spremljate našo spletno stran, boste to lahko razbrali iz komentarjev. Po vsaki izgubljeni tekmi se usuje val ogorčenja na Kamenico osebno in ne kot Kamenico v vlogi trenerja. Iz kluba nikoli ni prišla informacija, da bomo Kamenico zamenjali oziroma, da bo na njegovo mesto prišel kdo drug. Še enkrat ponavljam, o morebitni zamenjavi trenerja se nismo pogovarjali in tudi ne vem, kako se bo razpletla seja upravnega odbora,“ je na govorice o predčasni prenitvi pogodbe s prvim strategom celjskih rokometašev odgovoril Šušterič.


Bo Pužun novi-stari trener Celja? © BOBO

 
Direktor kluba tudi ni želel, oziroma je dejal, da to ni v njegovi pristojnosti, ocenjevati dosedanjega dela Kasima Kamenice. "Težko bi o tem govoril, za takšne ocene je namreč zadolžen športni diektor Ivezič. Uprava se v stroko ne spušča, zato je tudi formirana nekakšna strokovna komisija, v kateri so poleg Iveziča še drugi trenerji. Na osnovi njihovega priporočila klub s trenerji in igralci sklepa pogodbe in se po potrebi tudi razide. Brez njihove ocene uprava ne more ukrepati,“ je še dejal Šušterič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.