Šport
15 ogledov

Navijači hočejo Torresa v prvi postavi

španija kitajska reprezentanca EPA
Španija na zadnji prijateljski tekmi pred začetkom Eura 2012 ni blestela, a na koncu le strla odpor žilavih Kitajcev (1:0). Podobna zgodba, španski napadi na eni in krčevito branjenje na drugi strani, bi se lahko odvijala tudi na turnirju. Nekdanji selektor José Antonio Camacho meni, da so napadalne kapacitete njegovih rojakov brezmejne.

"Proti Španiji bodo vsi poskušali igrati tako kot mi, z utrjeno obrambo in protinapadi," je po tekmi v Sevilli dejal kitajski selektor José Antonio Camacho, ki je Španijo vodil med letoma 1998 in 2002. Evropski in svetovni prvaki so Kitajce zlomili šele z vstopom rezervista Andrésa Inieste in golom Davida Silve v drugem polčasu, prav ta raznovrstnost pa bi po Camachevem mnenju lahko bila ključna.

"Če bi igrali proti komu drugemu, verjetno ne bi izgubili, ampak Španija ima nešteto alternativ," je nadaljeval Camacho. "Če gre iz igre en igralec, pride v igro drugi, ki je vsaj tako dober, pa še svež. Ko daš skupaj igralce, ki so tako dobri kot ti, potem je nemogoče predvideti, kaj bodo storili."

Iniesta je z nekaj fantastičnimi preigravanji povsem zavrtel kitajsko obrambo in po fenomenalnem preigravanju stresel tudi prečko, na koncu pa prodrl povsem do gola in kot na pladnju podal za gol Silvi. Španija je bila v prvem polčasu povsem nenevarna. V konici napada je začel Álvaro Negredo, kar je spet sprožilo ugibanja o tem, ali bo Fernando Torres na klopi začenjal tudi tekme reprezentance.

"V prvem polčasu smo bili počasnejši kot ponavadi. Bili smo kar malce leni, čeprav moramo priznati, da so bili Kitajci dobro organizirani," je po tekmi dejal selektor Vicente del Bosque. "Ekipe fizično ne morejo zdržati cele tekme, zato so plačali ceno za utrujenost. Kasneje smo mnogo bolje kombinirali. Pomembno je, da smo si ustvarili dobro število priložnosti."

Navijači so za Torresa

Torres je vstopil šele kot menjava v drugem polčasu, a se tudi on ni preveč izkazal. Še vedno ni jasno, s katero "številko devet" bo tekme na Euru začenjal Del Bosque, potem ko je pred začetkom turnirja zaradi nepopolnega okrevanja po decembrskem zlomu noge odpadel prvi španski strelec David Villa.

Sevillin napadalec Negredo naj bi se bolje ujel z reprezentančnimi vezisti, ki radi (pre)kombinirajo na sredini igrišča, medtem ko Torres potrebuje žogo v prostor, kar se v trenutnem sistemu španske ekipe zgodi malokrat. Bilbaov visokorasli napadalec Fernando Llorente bo kot kaže spet obsojen na vlogo "džokerja".

Bralci spletnega portala športnega dnevnika As (www.as.com), ki so se z le dobrimi 20 odstotki strinjali s seznamom Del Bosqueja, ki je doma pustil napadalca Adriána Lópeza (Atlético Madrid) in Roberta Soldada (Valencia), si po zadnjem glasovanju v prvi postavi bolj kot Negreda in Llorenteja želijo videti prav Torresa.

Član Chelseaja je v nedavnem glasovanju dobil 11.036 glasov, kar je skorajda pet tisoč več kot Llorente (6.858), medtem ko je Negredo (1.789) daleč zadaj. Prva postava, ki bo po vsej verjetnosti začela tudi otvoritveno tekmo Eura proti Italiji, bi po izboru bralcev Asa bila: Casillas, Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba, Xabi Alonso, Busquets, Xavi, Iniesta, Silva, Torres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.