Šport
61 ogledov

Navijači Jesenic zbrcali radijca

V incident je bilo vključenih 10 do 15 jeseniških navijačev. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po večnem derbiju Olimpije in Jesenic je več navijačev železarjev napadlo radijskega voditelja Roberta Pečnika in njegovega prijatelja. Incident naj bi zakuhal Robert Sabolič. In to ni bil edini incident.
In kaj porečejo v jeseniškem klubu? Predsednik Slavko Kanalec se ne odziva na naše klice. Telefonske številke Roberta Saboliča nismo dobili. Tiskovni predstavnik kluba Zoran Račič nas je neprijazno odpravil, češ da spi, ker je zbolel, in dejal, da bodo Saboličevo izjavo o incidentu danes objavili na klubski spletni strani.

Po derbiju v Podmežakli med Acroni Jesenicami in Tilio Olimpijo je več neznanih navijačev železarjev preteplo navijača Olimpije: znanega radijskega voditelja Roberta Pečnika in njegovega prijatelja, nekdanjega igralca Slavije, Boruta.

Priljubljenega Peča z radia Hit smo poklicali tudi z zurnal24.si, kjer nas je zanimalo predvsem, kako je bil v pretep vpleten jeseniški hokejist Robert Sabolič. "Zdi se mi prav, da se Robert Sabolič zave, da je njegov izpad do mojega prijatelja – pa četudi nehote – povzročil, da sva bila potem tepena. Tistih 10 ali 15 navijačev je ocenilo, da če se Sabolič jezi, da sva pa potem midva super kandidata za brcanje." Torej krivita Saboliča? "Jaz samo govorim, da če on ne bi prišel iz dvorane in začel na mojega prijatelja vpiti, da mu bo odprl glavo, da ve, da mu je on vpil ovca, da si ga je zapomnil, da ga bo pref***. Moj prijatelj mu je le rekel: 'Jaz sem star hokejski igralec, nikogar nisem žalil.' In ga tudi res ni. Ne rečem, da jaz skupaj s sklopom navijačev nisem vpil, ampak ne vem, kako si je zapomnil njega. Meni se zdi nepojmljivo. Igralec mora vedeti, da se dere cela tribuna. Kaj je zaradi enega poraza tako zelo prizadet, da ko sreča nekoga naključnega, mu vpije, da mu bo odprl glavo? To je neprimerno in neumno. Ko je nehal vpiti, je v naju priletela prva pločevinka. Hitro sva stopila v sosednjo ulico, a so stekli za nama. Ko so naju ujeli, je začelo padati. Vpili so: 'Kaj bosta Saboliču govorila?' in naju tepli."

Nikogar nista prijavila policiji. "Policist me je vprašal, ali bom prijavil Saboliča. Tudi če rečem ... Saj ne vem, ali so bili to njegovi prijatelji. Tudi če so bili, bo rekel, da jih ne pozna. Mi je vseeno. Bistvo je, da če on tam ne bi tulil, se oni ne bi odločili, da naju napadejo." Pečo še pravi, da bo še hodil na večne derbije na Jesenice: "Zaradi 15 osebkov ne bom kar nehal hoditi na Jesenice. Na derbiju me bodo še videli. Jaz nisem nekakšen ortodoksen kreten, ki ne morem živeti, če ne potolčemo Jesenic."

Policija: "O pretepu so nas obvestili iz bolnišnice"
"Včeraj (torek, op. p.) okoli 23. ure smo bili s strani osebja Splošne bolnišnice Jesenice, obveščeni, da imajo v oskrbi dva moška, in sicer 46-letnega Ljubljančana in 40-letnega Domžalčana, ki sta bila v bližini podvoza AC pri Podmežakli, po hokejski tekmi, pretepena s strani neznancev. Policisti so oba oškodovanca seznanili glede prijave kaznivega dejanja, vendar se oškodovanca za podajo predloga za pregon kaznivega dejanja, nista odločila. Prav tako sta bila oškodovanca podučena, da lahko predlog za pregon kaznivega dejanja podata kasneje na kateri koli policijski postaji. Policisti kljub temu, da oškodovanca nista podala predloga za pregon kaznivega dejanja, z aktivnostmi za izsleditev storilcev nadaljujejo v cilju ugotovitve elementov prekrškov, za katere pa ni potreben predlog oškodovanca za ukrepanje policije," so nam sporočili s Policijske uprave Kranj in dodali, da ne morejo direktno potrditi, da je bil napaden Pečnik in njegov znanec: "Odgovora na vaše vprašanje, ali smo posredovali ob napadu na radijskega voditelja Roberta Pečnika, vam zaradi zakonskih določil o varstvu osebnih podatkov ne moremo podati."

Ločen incident na drugi strani dvorane

Oglasil se nam je še en ljubljanski navijač, Gregor: "Po tekmi smo se mirno vračali proti našemu vozilu, nakar sta do nas pristopili dve osebi. Napadli sta mojega 14 let starega prijatelja, ki je bil v dresu Olimpije. Začelo se je prerivanje. Prosil sem ju, naj nehata. Pa se je eden obrnil in me udaril direktno na ličnico. Drugi je od zadaj skočil name. Jaz sem se branil. Prvega sem udaril in je padel čez živo mejo, nato sem obvladal še drugega. Potem pa je od nekje priletelo še 10 drugih v črnih kapucah in škornjih. Moj oče je pobral mojega mladoletnega prijatelja in stekla sta stran. Teh 10 pa je začelo teči za mano, zbrcali so me na tla. Slekli so me. Jopico in srajco so mi raztrgali. Ko sem se uspel rešiti, sem stekel do dvorane po pomoč. Prišel sem do policijskega kombija z registrsko oznako Policija 04-310. Prosil sem za pomoč, ker mi tepejo prijatelje in družino. Policaj je rekel: 'Prav vam je'."

Pravi, da ima priče in je danes komandirju policijske postaje posredoval elektronsko pošto, ki jo hranimo tudi v uredništvu, s pritožbo. "Potem sem poskušal ustaviti še pet policijskih avtomobilov, a ni nihče ustavil, so kar peljali naprej. Potem pa sem vzel kamen v roke in smo nekako le prišli do svojega vozila. Ko sem slišal, da so pretepli tudi Pečota, sem se oglasil." Ne gre pa za iste napadalce. Boli ga glava in ima zatečeno ličnico, nam je še dejal Gregor.

Če bodo navedbe potrjene, bodo ukrepali
Na Policijsko upravo Kranj smo se obrnili tudi z vprašanjem o zgoraj omenjenem incidentu: "Glede drugega dela vprašanja, ki se nanaša na 'neukrepanje' policistov, lahko povemo, da smo preverili navedbe iz pisanja, ki ga je občan posredoval preko e-pošte. Iz vsebine pisanja izhaja, da je družina bila žrtev fizičnega nasilja s strani neznancev. Enako smo iz vsebine pisanja ugotovili elemente pritožbe zoper delo policistov po 28. členu zakona o policiji (Uradni list RS, številka 66/2009, z dopolnitvami) in pravilniku o reševanju pritožb (Uradni list RS, številka 01/2004, s spremembami in dopolnitvami). V kolikor bomo v pritožbenem postopku potrdili navedbe občana, bomo zoper odgovorne ukrepali v skladu z delovno pravno zakonodajo," se glasi odgovor. Obenem bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil v cilju ugotovitve identitete neznancev, ki naj bi napadli omenjeno družino. Zoper storilce bodo ustrezno ukrepali. O vseh zbranih obvestilih pa bodo tudi seznanili pristojno državno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.