Šport
24 ogledov

''Navijači lahko spet računajo name''

roger federer EPA
Preporod Rogerja Federerja se je nadaljeval z zmago v četrtfinalu mastersa v Indian Wellsu, kjer je s 7:5 in 6:1 premagal Kevina Andersona. Prvič v karieri se je v polfinale turnirja serije 1000 uvrstil Alexandr Dolgopolov, ki je bil s 6:3 in 6:4 boljši od Miloša Raonića.

Roger Federer se po krizi, ki jo je preživljal v lanski sezoni – deloma zaradi poškodbe hrbta, deloma zaradi izgube samozavesti – spet vrača na pota stare slave. Potem ko je v Dubaju osvojil 78. turnirsko lovoriko v svoji karieri, s čimer je na večni lestvici prehitel legendarnega Johna McEnroeja (77), se je v Indian Wellsu brez izgubljenega niza uvrstil v polfinale. Sedmi nosilec turnirja je s 7:5, 6:1 premagal Kevina Andersona in si zagotovil, da bo v ponedeljek uvrščen najmanj na peto mesto lestvice ATP.

alexandr dolgopolov | Avtor: EPA EPA
''Lansko leto je bilo zelo naporno. Zadovoljen sem, da sem odigral dovolj obračunov, na katerih sem imel občutek pobude in samozavesti ter obenem užival. Lani ni bilo vedno tako,'' je povedal Federer. ''Zdaj je vse lažje in izkoristim lahko, da sem zdrav. V moji igri je občutek mirnosti in samozavesti. Lepo je dokazati sebi, ekipi in navijačem, da lahko računajo name. Lepo je imeti priložnost, da osvojiš turnir, o tem ni dvoma,'' je dodal 32-letnik, ki se bo za vstop v veliki finale pomeril z Alexandrom Dolgopolovom.

Dolgopolov igra turnir svojega življenja

Dolgopolov nadaljuje z odlično igro v sončni Kaliforniji, kjer bo prvič v karieri zaigral v polfinalu turnirja serije masters. ''The Dog'', ki je v tretjem krogu izločil branilca naslova Rafaela Nadala, je v četrtfinalu s 6:3, 6:4 ugnal Miloša Raonića. ''Danes sem bil kar hiter. Zelo sem bil zadovoljen. Uspelo mi je vrniti več njegovih servisov kot po navadi. Njegov začetni udarec je gromozanski in vedel sem, da moram na returnu odigrati zbrano,'' je povedal Dolgopolov.

Ukrajinec bo imel priložnost, da se še drugič v letošnji sezoni uvrsti v finale turnirja ATP. Na inavguracijskem turnirju v Riu de Janeiru ga je v finalu premagal Nadal. ''Tri tedne že igram dobro. Počutim se sveže. Imam dovolj samozaesti, da lahko stopim na igrišče in igram dober tenis. Potem pa, kdo ve? Premagal sem veliko dobrih igralcev, ne vem, zakaj ne bi še naprej zmagoval. Potrudil sem bom po najboljših močeh in vem, da bo težko, saj v žrebu ni več igralcev, ki niso v vrhunski formi,'' je dejal 25-letnik. Dolgopolov je prvi Ukrajinec po letu 1997, ki se je uvrstil v polfinale mastersa. Pred 17 leti je to uspelo Andreiju Medvedevu, ki je zmagal v Hamburgu.

ATP Masters 1000, Indian Wells, četrtfinale:

Alexandr Dolgopolov (Ukr/28) : Miloš Raonić (Kan/10) 6:3, 6:4
Roger Federer (Švi/7) : Kevin Anderson (JAR/17) 7:5, 6:1

WTA Premier Mandatory, Indian Wells, četrtfinale:

Li Na (Kit/1) : Dominika Cibulkova (Slk/12) 6:3, 4:6, 6:3
Flavia Pennetta (Ita/20) : Sloane Stephens (ZDA/17) 6:3, 5:7, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.