Šport
11 ogledov

Navijači o Francozih: "Vsi so gnili"

1/5
Žurnal24 main
Navijači francoske reprezentance so obupali. Po bojkotu treninga so se spravili na nogometaše. "Najbolje bo, da jih na lastne stroške pošljejo domov ali pa kar peš," meni Alain. "Vsi so gnili," dodaja Marie.
Sem razočarana. Čutim se prevarano, a ne le s strani francoskih nogometašev, temveč tudi s strani angleških, italijanskih in španskih tako imenovanih nogometnih zvezd. Služijo milijone in jim zato igranje za reprezentanco ne pomeni nič. Zato jih male države, kot so Alžirija, Nova Zelandija, Mehika in Švica, premagujejo.
Marie

Remi z Urugvajem, poraz 0:2 z Mehiko, ena točka in le teoretične možnosti za osmino finala, žaljivke Nicolasa Anelkaja selektorju Raymondu Domenechu, odhod Anelkaja domov brez opravičila, odstop direktorja reprezentance, v nedeljo na treningu pa novi spori znotraj ekipe. Vse to v Južni Afriki ptreresa francosko nogometno reprezentanco. Njihovi navijači, ki se v nepreglednih množicah zbirajo pod Eifflovim stolpom, so obupani. "Dosegli so dno. Igrajo slabo in se obnašajo kot razvajani otroci. Le kaj naj naredijo?" toži Francois, njihov zvesti navijač.

"Če niso želeli trenirati v protest izgona Anelkaja, pa naj bojkotirajo še torkovo tekmo. Lahko pa dajo 10 golov, se uvrstijo v osmino finala in nato osvojijo svetovno prvenstvo," je ironičen Sebastian, njegovemu navijaškemu kolegu Alainu ni do heca: "Ne bodi šaljivec. Bolje da utihneš. Prvenstva je konec. Najbolje bo, da jih na lastne stroške pošljejo domov ali pa kar peš. Bilo je dovolj. Upam, da jim prepovedo igrati za Francijo." To se ne bo zgodilo, saj so v ponedeljek vsi spet normalno trenirali.

Anelkajeve besede na naslovnici. (Foto: EPA)

Le redki najdejo kako lepo besedo za Les Bleus. "So dobri igralci. Pred dvema tednoma ste bili vsi proti Domenechu, a ste peli slavo Riberyju, Henryju, Llorisu, Maloudaju in Anelkaju," drugače razmišlja Marcel. "Bili so pod prevelikim pritiskom. Razumem jih, da so se čutili izdani, ko so jih raztrgali mediji, in ko so na naslovnicah zapisali Anelkajeve besede Domenechu." 28-letna blondinka Marie, ki je postala ljubiteljica nogometa leta 1998, ko so Francozi doma postali prvaki, nima milosti: "Vsi so gnili. Z ženskami ravnajo kot s spolnimi igračkami, na zadnjih sedežih si izmenjujejo svoje žene. Sem razočarana. Čutim se prevarano, a ne le s strani francoskih nogometašev, temveč tudi s strani angleških, italijanskih in španskih tako imenovanih nogometnih zvezd."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.