Šport
20 ogledov

Navijači rešitelja vidijo le še v županu

acroni jesenice navijači arhiv Boštjan Tacol
Na vse večje težave Acroni Jesenic so se znova odzvali tudi navijači, ki v odprtem pismu naprošajo župana Jesenice Tomaža Toma Mencingerja, da reši njim tako ljubljen klub. "V vas vidimo še edino pravo avtoriteto, ki je sposobna in tudi dolžna narediti vse, da se hokej na Jesenicah ohrani," pišejo navijači.

Pismo navijačev jeseniškemu županu Tomažu Tomu Mencingerju objavljamo v celoti:

Spoštovani gospod župan!

Ljubitelji jeseniškega hokeja, vsi tisti, ki že leta stiskamo pesti za moštvo našega železarskega mesta, katerega župan ste, v vas vidimo še edino pravo avtoriteto, ki je sposobna in tudi dolžna narediti vse, da se hokej na Jesenicah ohrani.

Seznanjeni ste z ultimatom vodstva lige EBEL. V kratkem roku mora klub odgovoriti, ali sploh še lahko zagotovi sodelovanje HK Jesenice v nadaljnjem tekmovanju v EBEL. Tudi vodilni lige so se pridružili vsem nam zgroženim ob dejstvu, da se predsednik HK Jesenice v odstopu Slavko Kanalec najvišjim organom lige ne odziva in ne odgovori na postavljena vprašanje in nadaljuje s svojim ignoriranjem vsega okoli sebe. S takim načinom dela je tudi nam ljubljeni klub pripeljal na rob globokega brezna. V vas vidimo edinega, ki je v tem trenutku sposoben preprečiti, da klub izgine v tem črnem breznu propada.

Prosimo vas, da v ultimatu določenem roku odgovorite vodilnim lige in nam zagotovite vsaj še teh osem tekem v EBEL, igralcem in trenerjem pa neko dostojno slovo od letošnjega nastopanja. S tem bo ime HK Jesenice vsaj za nekaj časa ostalo ime partnerja, ki je zanesljiv in zaupanja vreden partner, kar je ves čas tudi bil, zavedamo pa se, da je njegov pravi sijaj že močno zbledel. HK Jesenice velja za institucijo, kovnico velikih hokejistov, edinstveno v tem delu Evrope. Ne dovolite, da se to konča jutri, v nedeljo ob 14. uri. Potrudite se, bodite Jeseničan in uporabite vsa svoja pooblastila, ki jih imate kot član upravnega odbora HK Jesenice in vso svojo politično moč in avtoriteto, ki jo imate kot župan.

Vsi pravi ljubitelji jeseniškega hokeja se zavedamo, da je stanje v klubu tako, da je že beseda katastrofalno naravnost mila. Vendar nas je veliko, ki nas dogajanje okoli kluba boli. Jeseniški hokejski klub še nikdar ni bil v taki krizi. Še nikoli nam ni grozilo, da bomo luči nad ledeno ploskvijo ugasnili sredi januarja. Ne ozirajte se na besede in dejanja Slavka Kanalca. Odprite svoje oči in naredite tisto, kar je prav. Vi in Občina Jesenice prevzemite skrb nad jeseniškim hokejem in pomagajte. Lahko ste junak, lahko pa le eden tistih, ki jim je vseeno. Odločitev je vaša, upamo pa da za naš hokej koristna, rešilna.

Hvala gospod župan,

ljubitelji jeseniškega hokeja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.