Šport
51 ogledov

Navijači v Zagrebu izžvižgali velikega borca, on v jok

Remy Bonjasky Zagreb Arena Filipović solze jok Youtube
Hrvaški navijači v zagrebški Areni so se na "Borbi legend", kjer sta se pomerila domači heroj Mirko Filipović in Nizozemec Remy Bonjasky, kljub zmagi sramotno izžvižgali temnopoltega borca.

Remy Bonjasky je želel z dvobojem proti Mirku Filipoviću v slogu končati svojo 20-letno kariero borca najelitnejšega razreda, a se na spektakularnem dvoboju v zagrebški Areni vse le ni izšlo po načrtih nekdanjega kickboksarskega šampiona in trikratnega zmagovalca v K-1.

Velikega šampiona, čigar vzdevek je "Leteči Gentleman" so pred očmi nekdanjega boksarskega prvaka Evanderja Holyfielda navijači izžvižgali, ko je popularnega "Cro Copa" premagal po sodniški odločitvi. Čeprav je Bonjasky z mikrofonom v roki večkrat ponovil, da ima rad Zagreb, mu Hrvati niso želeli nameniti aplavza, žalosti pa Nizozemec po rodu iz Surinama ni mogel skriti niti v pogovoru z mediji.

"To ni način, človek"

"To je bila moja zadnja borba. Upam, da Mirku ob slovesu ne boto žvižgali tako, kot so meni. Ampak jaz imam rad Zagreb, hvala navijačem," je že na robu solz po koncu dvoboja govoril Bonjasky, nato pa se s solzami boril tudi pred mediji.

"Ne vem, kaj naj rečem ... Uf .... Toliko sem storil za ta šport, veste? Dvajset let sem se boril v tej igri in ne vem, če je bilo to darilo sodnikov, a trudil sem se po svojih najboljših močeh. To ni sprejem, kakršnega bi si zaslužil od publike. Treniral sem 20 let, človek! Zdaj zapuščam to igro in ne zaslužim si takšnega obnašanja tu v Zagrebu. Vem, da je Mirko njihov, toda oni ne vedo, kako se je zbujati vsak dan in trenirati, trdo delati ... To ni način, na katerega se posloviš od šampiona, človek," je še dodal.

"Ljudje, ki so mi žvižgali, ne vejo, kaj mora borec prestati, da pride do sem. Ti ljudje verjetno v eni roki držijo pivo, v drugi pa džojnt ali cigareto in žvižgajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.