Šport
26 ogledov

Navzoče bo nagovorila, bo tudi zapela?

tina maze sp 2015 Reuters
Črna na Koroškem bo danes organizirala tradicionalen sprejem Tine Maze, za katerega so poleg pestrega in zabavnega programa pripravili tudi nekaj presenečenj.

Črno na Koroškem bodo danes preplavili navijači najboljše slovenske smučarke, ki se bo skupaj s sokrajani poveselila po koncu nadvse uspešne sezone, v kateri je osvojila dva naslova svetovne prvakinje in bila vse do zadnje tekme v boju za veliki kristalni globus.

Mazejevi je na koncu zmanjkala pika na i, pri čemer je odločilno vlogo odigrala utrujenost, svoje pa je dodala tudi Anna Fenninger, ki je bila v sklepnem delu sezone v zares vrhunski formi.

Koroški avtobusni prevoznik Koratur je za to priložnost organiziral brezplačne prevoze do Črne in nazaj, tako da se bo v domačem kraju slovenske šampionke spet trlo navijačev. ''Pričakujemo najmanj 2000 obiskovalcev,'' je za Žurnal24.si povedala županja Romana Lesjak.

Slovenski politični vrh se sprejema ne bo udeležil, z izjemo predsednika Boruta Pahorja, ki vedno rad obišče športne prireditve. ''Politikov nismo vabili, ker se tako hitro menjajo, da nismo vedeli, če bodo konec tedna še vedno tukaj. Pride pa predsednik države,'' je pojasnila Lesjakova in dodala: ''S predsednikom se dobiva v centru Črne, pred občinsko stavbo, potem pa se bova skupaj odpravila na prizorišče pred kulturni dom.''

Zabavni program obsega številne glasbene točke, pa tudi nekaj presenečenj, ki jih županja ni želela izdati. Vse navzoče bo nagovorila tudi slovenska smučarka. ''Nekaj pozdravnih govorov, vsekakor tudi govor Tine Maze. Pozdravili jo bodo naši mladi smučarji, naredili bodo špalir, nekaj pa bo tudi presenečenj,'' je še dejala Lesjakova, na vprašanje, ali bo Tina tudi zapela, pa je odvrnila: ''Jaz upam, da bo.''

Črno na Koroškem so v skladu s tradicijo preimenovali v noči na petek. Naselje se danes imenuje kar Team to aMaze. ''S četrtka ne petek smo Črno ponovno preimenovali in letos je poimenovana po njeni ekipi,'' še pove Lesjakova. Kaj pa ognjemet? ''Seveda. Brez ognjemeta ni slavja,'' je zaključila županja.

Prireditev se prične ob 18. uri, ob 19.30 pa je napovedana tudi tiskovna konferenca.

Komentarjev 4
  • Avatar čavez
    čavez 16:13 03.april 2015.

    Pahor gre po inštrukcije kako se promovira država v svetu.

  • Johan Spohan 16:00 03.april 2015.

    Ti bimbo pa še za marioneto nisi dober, ker je Pahor lepši kot bimbo.

  • Senior 15:32 03.april 2015.

    Ker za kaj drugega tako ni sposoben, naj vsaj obiskuje športnike in prireditve, da bomo vsaj vedeli, da imamo Predsednika države.