Šport
53 ogledov

Naziv kraljice brez boja prepušča Tini

anna fenninger EPA
Anna Fenninger se je z zmago na veleslalomu po številu in žlahtnosti kolajn na letošnjem SP izenačila s Tino Mazo.

Aktualna zmagovalka skupnega seštevka za svetovni pokal Anna Fenninger je z dvema odličnima vožnjama osvojila zlato kolajno na veleslalomu in najbližjo zasledovalko Nemko Viktorio Rebensburg premagala za sekundo in 40 stotink.

Za Avstrijko je bilo to drugo zlato odličje v Beaver Creeku in tretje skupno. Letos je na najvišjo stopničko stopila na superveleslalomu in dodala srebro v smuku, pohvali pa se lahko še z zlatom na superkombinaciji pred štirimi leti v Garmischu. Skupno je Fenningerjeva na SP osvojila šest kolajn - poleg omenjenih je bila v Garmischu še srebrna (ekipna tekma), v Shladmingu pred dvema letoma pa bronasta (veleslalom).

Fenningerjeva si je v prvi vožnji prismučala lepo prednost, ki jo je s fantastično predstavo v drugi še oplemenitila. Rezultat je bil nekoliko presenetljiv, ker si je Avstrijka v drugem teku privoščila hudo napako, ki bi jo kmalu stala uvrstitve, a napadalna vožnja od prvega do zadnjega zavoja je na koncu zadostovala za zmago, ki je po prihodu v cilj šokirala 25-letnico.

''Ko sem prišla v cilj in spoznala, da sem prevzela vodstvo, nisem mogla verjeti. Bilo je preveč zame,'' je povedala Anna, ki jo je v ciljni areni vseskozi podpiral njen fant. ''Bila sem presenečena, saj sem po napaki mislila, da sem izgubila vso prednost.''

Rebensburgova je odlično opravila z drugo vožnjo in si z 11. izhodišča prismučala prvo kolajno na svetovnih prvenstvih. ''Anni sem rekla, naj ne bo tako hitra, naj si vzame čas,'' je povedala Nemka in dodala: ''Navdušena sem nad njeno predstavo.''

''Tina bo imela priložnost za četrto kolajno''

Fenningerjeva se je z drugo zlato kolajno izenačila s Tino Maze, s katero zdaj bijeta neuradni boj za naziv kraljice SP. Avstrijska specialistka za hitre discipline se slaloma ne bo udeležila, s čimer bo Mazejeva postala najuspešnejša udeleženka prvenstva. ''Videli ste mojo predstavo v slalomu in res nima smisla, če je toliko deklet, ki so lahko boljša od mene. Tina bo imela priložnost, da osvoji četrto kolajno, zame pa je izjemno, da sem osvojila tri in še eno četrto mesto. To je zame najboljše svetovno prvenstvo,'' je zaključila presrečna Avstrijka.

Komentarjev 1
  • titty 13:24 13.februar 2015.

    Halo alina!!! Preberi si kaj je rekla Anna Fenninger na račun Tine Maze, pol se pa malo skuliraj!! Adjo!!Dajmo Tina!!!