Šport
17 ogledov

Ne bojita se neljube proge

Ducatijev dvojec, Casey Stoner in Nicky Hayden, v Francijo odhaja z visokimi pri Žurnal24 main
Casey Stoner in Nicky Hayden (oba Ducati) imata pred tretjo preizkušnjo v letošnji sezoni v Le Mansu visoke cilje. Avstralec želi prve stopničke, Američan pa potrditi dobro formo.
Najtežje je najti tistih zadnjih nekaj desetink sekunde, toda na motorju se počutim odlično. Uživam in sem pred nadaljevanjem sezone zelo samozavesten.
Nicky Hayden

Z VN Francije v Le Mansu se za dirkače v razredu MotoGP začenja silovit tempo, saj bodo v dobrih dveh mesecih odpeljali kar sedem dirk. Ducatijeva tovarniška dirkača, Avstralec Casey Stoner in Američan Nicky Hayden, si serijo sedmih dirk želita začeti na čim boljši možni način. Čeprav steza v Le Mansu v preteklosti Ducatiju ni prinesla veliko uspehov (brez zmage in le dve uvrstitvi na stopničke), pa so pri rdečih prepričani, da jih njihov novi dirkalnik z oznako Desmosedici GP10 lahko popelje tudi do zmage.

"V preteklosti smo vedno bili hitri in smo dirkali v ospredju, toda nikoli nismo prišli do rezultatov, ki smo jih želeli. Menim, da imamo letos lahko večja pričakovanja kot v preteklih dveh letih, tako da bomo zagotovo dali vse od sebe, da pridemo do njih," pred VN Francije razmišlja Stoner, ki si predvsem želi zmanjšati zaostanek 34 točk za vodilnim v skupnem seštevku Špancem Jorgejem Lorenzom (Yamaha).

Njegov moštveni kolega Hayden pa si želi potrditi dobro formo iz prvih dveh dirk, ko je dvakrat končal na četrtem mestu, čeprav se zaveda, da bo težko. "Proga v Le Mansu je zame osebno verjetno najtežja proga v koledarju, ker mislim, da tukaj še nikoli nisem stal na stopničkah ali dirkal v ospredju, tako da bo zanimivo videti, kako nam bo šlo letos," je dejal nekdanji svetovni prvak in nato še dodal: "Najtežje je najti tistih zadnjih nekaj desetink sekunde, toda na motorju se počutim odlično. Uživam in sem pred nadaljevanjem sezone zelo samozavesten."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.