Šport
13261 ogledov

Ne boste verjeli, kakšen avto vozi Fury: "Denar ne kupi sreče"

Tyson Fury Epa
Neporaženi težkokategornik je zagovornik načela, da denar ne more kupiti sreče.

Britanski boksarski šampion Tyson Fury je v soboto zvečer na razprodanem stadionu Wembley s tehničnin nokavtom v šesti rundi premagal izzivalca Dilliana Whyta ter tako ubranil naslov svetovnega prvaka WBC. Triitridesetletni Britanec, ki ostaja nepremagan, je po zmagi še enkrat potrdil, da je bil to zadnji obračun v njegovi profesionalni karieri.

Tyson Fury | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Fury je z dvobojem zaslužil nekje okrog 25 milijonov evrov, njegovo premoženje pa se ocenjuje na 150 milijonov. Ker je odraščal v pomanjkanju, ima 33-letni šampion poseben odnos do denarja, kar dokazuje tudi izbira prevoznega sredstva. Čeprav bi si lahko privoščil marsikatero prestižno jekleno zverino, mu povsem zadostuje avtomobil znamke Volkswagen Passat letnik 2007.

"Boksu sem posvetil 20 let. Dobil sem nešteto udarcev v glavo, bil sem nokavtiran in porezan, padal sem po tleh. Imel sem težke dvoboje, remije, zmage, boksal sem po celem svetu. Z vsakim dvobojem sem vse postavil na kocko, zdaj pa je tega dovolj. Če bi mi šlo za denar, bi nadaljeval, toda meni ne gre za denar," je povedal boksarski as.

"Nikoli se nisem pehal za denarjem, nisem takšen tip človeka. Poznam ljudi, k imajo ogromno denarja, vendar nihče ni srečen. Niti eden. Denar ne more kupiti sreče. Prav tako mi ni za pasove ali zapuščino, vedno sem hotel samo zmagati."

"Denar je dobrodošel. Lepo je, če si plačan za to, kar počneš. Toda meni ni mar. Vozim se s Passatom 07. Vseeno mi je za imetje. Ali res potrebujem dvorec? Rolls Roysa? Ne. Čeprav ju imam, ju ne potrebujem. To me ne naredi človeka. Človek je tisto, kar nosi v srcu. Dober človek z nič imetja je dovolj dober zame. Milijonarja, ki je slab človek, ne želim niti poznati. Moj čas je rezerviran za dobre ljudi," je povedal Britanec.

"Whyte je poskušal goljufati"

Glede samega dvoboja je Fury dejal, da se je Whyte posluževal umazanih trikov. "Poskušal me je udariti s komolcem v glavo, kot je to počel Vladimir Kličko. Uporabljal je podlakti, da bi me zadel s komolcem.  Goljufi v boksu vedno izgubijo. Poskušal me je udariti z glavo in dobil aperkat. Dillian se ni meril s svetovnim prvakom. Nisem prvak, sem legenda tega športa. Tega se ne da več zanikati, sem najboljši težkokategornik vseh časov," je sklenil sveže upokojeni Britanec.

Tyson Fury | Avtor: Epa Epa


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.