Šport
14 ogledov

Ne en, ne dva ... pet golov Franzna!

Zvezda večera v ligi NHL, Šved Johan Franzen, s petimi goli. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar je s Kings prišel do zmage s 3:1 nad Oilers, a ni bil med strelci. Zmage se je veselil tudi Jan Muršak. z Red Wings so s 7:5 premagali Senators. Junak tekme: Johan Franzen s petimi goli!

Pet zadetkov Johana Franzna ob zmagi Detroit Red Wingsov s 7:5 nad Ottawo Senators je dosežek, ki se ni zgodil že dobra tri leta. Nazadnje je to uspelo Marianu Gaboriku decembra 2007 z Minnesoto Wild. "Vsega so krivi fantje, ki so mi pripravili vse lepe priložnosti. Zetterberg in Bertuzzi sama preprosto nista želela streljati in sta me zalagala s ploščki," je dejal 31-letni Šved, ki ima tako v tej sezoni že 26 golov, Red Wingsom pa je z njimi pomagal do 31 zmag. Zmage se je veselil tudi Jan Muršak, ki je na gol Senatorjev streljal dvakrat. Za ekipo iz kanadske prestolnice je to osmi zaporedni poraz oziroma 14. na zadnjih 15 tekmah (so 15 točk od mesta, ki še vodi v končnico).

Anže Kopitar (dvakrat je neuspešno streljal na tekmečev gol) je s svojimi Los Angeles Kings na turneji 10 gostovanj. Z dvema goloma Ryana Smitha in enim Jacka Johnsona so drugo tekmo dobili s 3:1. Zmaga nad Edmonton Oilers je njihova četrta na zadnjih petih tekmah in tako lahko rečemo, da so januarsko krizo pustili za sabo. Kralji so končno začeli dosegati zadetke v power playu. Če so imeli na prejšnjih 10 tekmah 28-krat igralca več na ledu in so zadeli le enkrat, pa so tokrat z igralcem več dosegli dva gola.

Liga NHL, tekme 2. 2.:

Pittsburgh Penguins : New York Islanders 3:0
Kennedy, Kunitz, Talbot

Ottawa Senators : Detroit Red Wings 5:7
Michalek dva, Kovalev, Campoli, Regin; Franzen pet, Draper, Kronwall

Phoenix Coyotes : Vancouver Canucks 0:6
Kesler dva, Burrows, Hodgson, Raymond, Hansen

Montreal Canadiens : Florida Panthers 3:2
Halpern, Plekanec, Gionta; Timmins, Weiss

Anaheim Ducks : San Jose Sharks 3:4
Lupul, Fowler, Ryan; Heatley, Eager, Demers, Clowe

Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 1:3
Paajarvi; Smyth dva, Johnson

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.