Šport
72 ogledov

''Ne glej, samo ne glej tja''

Samir Ait Said
1/4
EPA
Francoski telovadec Samir Ait Said je končal olimpijske igre v Riu de Janeiru z dvojnim zlomom leve noge. Z zlomom ključnice so se OI končale za kolesarja Vincenza Nibalija.

Šestindvajsetletnik Samir Ait Said je v kvalifikacijah preskoka nesrečno pristal na blazini in se takoj nato v hudih bolečinah držal za nogo. Nekaj minut je bil tam v zdravniški oskrbi, preden so ga odnesli in nato odpeljali v bolnišnico.

Said, ki je po rodu iz Alžirije, zaradi poškodbe kolena pred štirimi leti ni mogel nastopiti na OI v Londonu. Specialist na krogih in nekdanji evropskih prvak je bil v Riu glavni francoski favorit za medalje v gimnastiki.

Po poškodbi Francoza je Američan Danell Leyva, bronast v mnogoboju na OI pred štirimi leti, dejal: "Pripravljal in ogreval sem se, ko sem slišal nekaj telovadcev, ki so dejali, ne glej, samo ne glej tja."

Nemec Andreas Toba pa si je med kvalifikacijami na parterju poškodoval križne vezi desnega kolena, kljub temu pa je nato nastopil za nemško ekipo na konju z ročaji. "Po poškodbi sem od bolečin jokal kot majhen otrok. Ne toliko zaradi bolečine kot razočaranja. Pred konjem z ročaji so me vprašali, če bom lahko nastopil. In sem šel, saj je moja vaja tam taka, da sem jo lahko rutinsko izvedel in s tem pomagal ekipi. Drugače bi izgubili točke. To so OI," je dejal Toba.

Nibali zlomil ključnico

Italijanski kolesarski zvezdnik Vincenzo Nibali si je ob padcu na današnji cestni dirki na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru zlomil ključnico. Enaintridesetletni zmagovalec dirke po Italiji je bil na dobri poti k olimpijski kolajni, a je 12 kilometrov pred ciljem na Copacabani padel in končal sanje o olimpijskem odličju.

Nibali, Kolumbijec Sergio Henao in Poljak Rafal Majka so pobegnili iz ubežne skupine in bili na dobri poti k zmagi. A s Henaom sta se na spustu padla, Nibali pa je brez besed končal na robu cestišča.

"Besede bi bile odveč. Gledala sva se nekaj trenutkov, zgolj molčal je. Nisva spregovorila niti besedice. Bil je zelo razočaran," je dejal njegov trener Davide Cassani.

Zmagal je Belgijec Greg Van Avarmaet, po 237,5 km je srebro osvojil Danec Jakob Fuglsang, bron pa Poljak Rafal Majka. Najboljši Slovenec je bil Primož Roglič na 26. mestu.

Komentarjev 1
  • micika 23:05 07.avgust 2016.

    tole pa grdo izgleda,uff