Šport
29 ogledov

Ne Kristan, branil bo Hočevar

Andrej Hočevar v slovenskih vratih gotovo ne bo preganjal dolgčasa. (Foto: Saša Žurnal24 main
Resda so slovenski hokejisti s favorizirano zasedbo Slovaške izgubili z 1:3, toda igra je bila zelo dobra. V slovenskem taboru upajo, da jo bodo vsaj ponovili tudi v nedeljo, ko bodo ob 16.15 igrali z Rusi.

Ti so nekoliko "pokvarili" slovenske načrte, ker so izgubili uvodno tekmo z Nemci. Točke, ki jih je Rusija pred prvenstvom verjetno že vknjižila, so po zelo dobri predstavi pobrali Nemci in za Ruse, ki v dvoboju s Slovenijo že tako ali tako veljajo za velike favorite, zdaj šteje le zmaga.

"Naj vam najprej obrazložimo, da napaka pri prijavi ekipe za tekmo s Slovaško ni prišla z naše strani, kot ste nekateri zmotno že poročali, temveč je bila to napaka organizatorja. Slednji je brez pregleda napačno vpisal naše igralce. Če bi napako storila naša stran, bi bilo storjeno nemogoče popraviti, tako pa temu (kot ste videli tudi sami) ni bilo tako," so sporočili s HZS. Šlo je za to, da so prireditelji namesto Jake Ankersta s seznama za tekmo pomotoma izločili Roka Tičarja, ki pa je naposled le zaigral.
Toda tudi Slovenci želijo pokazati, da zrel nastop proti Slovaški ni bil naključje. Pogumen pristop, napad tekmeca, dobre obrambe vratarja Roberta Kristana, garanje v obrambi in dobra igra z igralcem manj so bili aduti proti Slovaški. Tako domači hokejisti kot gledalci v Orange Areni so bili sredi dvoboja že pošteno nervozni, nazadnje pa so svoj cilj le izpolnili.

A tekmo s Slovaško so v slovenskem taboru že skoraj pozabili. Danes so opravili trening, ki pa je bil bolj regeneracijski, nekateri nosilci igre so dobili prosto, celotna ekipa pa bo na ledu spet v nedeljo dopoldne pred tekmo. "Nikoli ni dovolj dobro, da se ne bi dalo izboljšati. Fantje so se zelo hitro znašli, zelo hitro so se dvignili na pravo raven. Po prvi tretjini so začeli verjeti vase. A treba je gledati naprej, prihajajo nove naloge. Rusija je uveljavljena reprezentanca, druga stvar pa je, da so malo ranjeni. Izgubili so z Nemci in si ne smejo privoščiti spodrsljaja. Upam, da to lahko izkoristimo v našo korist. Dlje časa kot bomo ostali v igri, več možnosti imamo. Potrebna bo samodisciplina in borba za vsak meter ledu," je dan pred tekmo smernice za obračun s favoriti iz Rusije razkril pomočnik trenerja Nik Zupančič.

Zupančič pa je še pojasnil, da sta se s selektorjem Kopitarjem odločila za menjavo vratarjev. Na prvi tekmi sicer odličnega Kristana bo zamenjal Andrej Hočevar, tako da se bo eden od junakov dvoboja s Slovaško spočil pred verjetno odločilnim bojem v predtekmovalni skupini v torek z Nemčijo.

Napadalec Andrej Hebar meni, da je ekipa na prvi tekmi pokazala pravi značaj in ni bila daleč od uspeha: "Z isto željo – pustiti vse, kar imamo, na ledu – in jih ne preveč spoštovati, pa lahko upamo na presenečenje. Proti Slovaški smo dokaj dobro igrali v obrambi. Če se nam bodo stvari 'poklopile', lahko presenetimo. V tekmo je treba iti s pozitivnimi mislimi. Vseeno pa vemo, kdo je Rusija in s kakšnimi igralci igrajo. Pa še skušali bodo popraviti vtis iz prejšnje tekme."

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Rusi so bili po porazu z Nemci precej mrkih obrazov, z novinarji se niso želeli pogovarjati, le selektor Vjačelsav Bikov je moral rojakom pojasnjevati, zakaj so jih Nemci premagali prvič po 33 izgubljenih tekmah. Vseeno pa je nekaj besed namenil tudi nedeljskemu nasprotniku, a je bil v odgovorih diplomatski. "Vsakega tekmeca na SP je treba spoštovati. Več bom lahko povedal, ko si bom ogledal Slovenijo na delu. Moje moštvo pa bo pripravljeno na nove izzive."

Na lanskem SP so Rusi osvojili srebro, skupno pa imajo že 24 naslovov prvaka. Nazadnje so bili najboljši v letih 2008 in 2009. V reprezentanci v Bratislavi imajo Rusi največ igralcev iz svoje kontinentalne lige (KHL), enega najmočnejših tekmovanj na svetu, ter le peščico igralcev iz NHL, med katerimi je prvo ime Ilija Kovalčuk. A tudi vratar Jevgenij Nabokov, Denis Zaripov, Sergej Zinovjev, Aleksander Radulov, Maksim Afinogenov in soigralci bodo nedvomno skušali dokazati, da so imeli proti Nemcem le slab dan. Slovenija se je na SP z Rusijo doslej pomerila le enkrat, leta 2002 na svojem krstnem nastopu na Švedskem, ter izgubila z 1:8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.