Šport
26 ogledov

Ne le Boston, v NHL slavi Winnipeg

Thomas je na prvih dveh tekmah dobil deset golov, tokrat nobenega. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Tim Thomas je naslednji junak Bruinsov. Ubranil je vseh 31 strelov Lightningov in Boston je z zmago 2:0 povedel v finalu Vzhoda z 2:1. To noč pa so hokejski navdušenci slavili tudi v Winnipegu.

Boston povedel z 2:1
Drugič v svoji karieri je Tim Thomas na tekmi končnice zaklenil svoj gol, David Krejci je navijače v Tampi utišal kmalu po začetku tekme, Andrew Ference pa je v zadnji tretjini postavil končni izid tretje tekme finala vzhodne konference lige NHL 2:0. Za primerjavo: na prvih dveh tekmah sta ekipi dali 18 zadetkov. Boston Bruins tako proti Tampi Bay Lightning vodijo z 2:1 v zmagah. "Igrali smo še bolje, kot so želeli. Mislim, da na prvih dveh tekmah nobena ekipa ni igrala res dobro," je bil na predstavo ne le sebe, ampak celotnega moštva navdušen Thomas. "To je bila prava tekma. Tako smo igrali vso sezono. V končnici se vselej igra bolj hiter hokej, igra se z več energije, priložnosti za gol pa je manj. Ja, to je bil pravi hokej Boston Bruinsov."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Winnipeg se vrača na NHL-zemljevid
To noč pa se hokejski navdušenci niso veselili le v Bostonu, ampak tudi v Winnipegu. Ja, prav ste prebrali. True North Sports and Entertainment, ki je v lasti kanadskega milijarderja Davida Thomasona, bodo kupili moštvo Atlanta Thrashers in ga preselil v kanadsko prerijo – v Winnipeg. Na hokej nori Kanadčani bodo tako končno dobili tako želeno še eno franšizo (lani neki drugi korporaciji ni uspelo moštva Phoenix Coyotes preselili v ontarijski Hamilton). Na ulicah Winnipega je sredi noči zavladala prava evforija, potem ko so bili leta 1996 tako zelo potrti, ko so njihove Winnipeg Jets preselili v Phoenix. Thrashers na Floridi niso našli prave baze navijačev, tako da selitev prav te franšize ni veliko presenečenje (leta 1980 so jo že izgubili, ko so se Flames preselili v Calgary). Komisar lige Gary Bettman je sicer sporočil, da posel še ni dokončan in se lahko še kaj zaplete.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 0:2 /1:2/
Krejci, Ference

Zahod

Vancouver Canucks – San Jose Sharks /2:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.