Šport
20 ogledov

''Ne motor, težava so njegovi možgani''

scott redding EPA
Britanec Scott Redding je bil po dirki razreda motoGP za VN Aragonije besen na moštvenega kolega Danila Petruccija.

Dirkač Ducatija Danilo Petrucci je z agresivno vožnjo v uvodnem krogu VN Aragonije uničil dirko moštvenemu kolegu Scottu Reddingu in si za kazen prislužil vožnjo skozi bokse.

danilo petrucci | Avtor: EPA EPA
Redding nad agresivnim prehitevanjem moštvenega kolega, ki je bil kaznovan že po avgustovski nesreči z Eugenom Laveryjem na Red Bull Ringu, ni bil navdušen. 

''Razočaran sem, saj bi kot moštveni kolega pustil deset odstotkov več prostora. Ni bilo prvič. Imel me je že v sedmem ovinku in vedel sem, da bo napadel,'' je povedal Redding in dodal, da mu Petrucci v dvanajstem ovinku ni pustil nobene možnosti. 

''Poskusil sem se vrniti. Ko sem šel na robnik, prostora ni bilo več. Morda je Pol pritiskal nanj. Ne vem. Padel sem. Besen sem, da sem odstopil zaradi moštvenega kolega. Ni prvič, da se je kaj takšnega zgodilo,'' je bil odločen Britanec.

Petrucci se je po dirki branil, da je bila nesreča posledica tehnične okvare. ''Seveda bo govoril o težavah z motorjem. Ne bo priznal napake. Če si imel težave z zavorami, zakaj nisi naredil korak nazaj? To je bil prvi krog dirke. Jezen sem. V petih dirkah je dobil dve kazni. Težava je v njegovi prekletih možganih,'' je pristavil Redding.

Petrucci se je kasneje posul s pepelom in se opravičil moštvenemu kolegu. ''Ko sem prehiteval Scotta, sva bila kolo ob kolesu. Mislim, da dotik ni bil prehud, vendar ga je odneslo ven na robnik in izgubil je nadzor. Če jaz ne bi šel po notranji strani, on ne bi padel. Žal mi je. Moja krivda,'' je dejal skesani Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.