Šport
19 ogledov

Ne Richards, v Kingse gre Gagne

NHL končnica sedma tekma Boston Bruins Philadelphia Flyers Simon Gagne Žurnal24 main
Simon Gagne je postal novi soigralec Anžeta Kopitarja. Gagne, ki je desetletje igral za Philadelphio Flyerse, nastopal pa je tudi za Tampo Bay Lightninge, je prestopil v Los Angeles Kings za 3,5 milijona dolarjev na sezono. Brad Richards je izbral New York Rangerse.

Los Angeles Kings so skušali izboljšati svoj napad po odhodih dveh igralcev v zadnjih tednih; Kanadčan Brayden Schenn, lani najboljši igralec mladinskega svetovnega prvenstva, je odšel v Philadelphio Flyerse, njegov rojak Ryan Smyth, dvakratni olimpijec, pa je želel kariero skleniti v moštvu Edmonton Oilers, kjer je začel poklicno pot v NHL.


Potem ko je Los Angelesu spodletel nakup Brada Richardsa, ta je za devet let in 60 milijonov dolarjev postal član New York Rangers, je dveletno pogodbo podpisal 31-letni Simon Gagne. Slednji je dvakrat igral na tekmi vseh zvezd lige. S Kanado je osvojil olimpijsko zlato leta 2002 in svetovni naslov leta 2004. Tega sicer izvrstnega napadalca pa v zadnjem času pestijo poškodbe in zaradi hudega pretresa možganov, poškodb vratu in dimeljske mišice kar nekaj časa ni mogel igrati. V zadnjih treh letih je trikrat zamenjal ekipe; po desetletju igranja v Philadelphii je lani prešel v Tampo in sedaj v Los Angeles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.