Šport
18 ogledov

Ne sme kolesariti, zato bo Lance plaval

Matthew McConaughey Lance Armstrong FameFlynet
Padli kolesarski šampion Lance Armstrong se pripravlja na vrnitev na tekmovališča, kljub dosmrtni prepovedi udeležbe na tekmovanjih, izrečeni s strani Ameriške protidopinške agencije (Usada). Armstrong se bo ob koncu tedna udeležil plavalnega mitinga, ki poteka pod okriljem Univerze v Teksasu.

Enainštiridesetletni Lance Armstrong bo tekmoval na plavalnem tekmovanju Masters South Central Zone Swimming Championships v veteranski kategoriji v starostni skupini od 40 do 44 let, in sicer v prostem slogu na 500, 1000 in 1.500 jardov.

"Omenjeno tekmovanje ne sodi pod protidopinška pravila Ameriške protidopinške agencije, ki je Armstrongu prepovedala udeležbo na vseh tekmovanjih pod njeno pristojnostjo zaradi zlorabe prepovedanih poživil med Armstrongovo kolesarsko kariero. Osnovni cilj našega tekmovanja je spodbujanje starejše populacije k plavanju. Lance je član naše organizacije, in zato lahko plava. Na naših tekmovanjih ne izvajamo protidopinških kontrol," je v zvezi s plavalnim nastopom razvpitega Armstronga dejal izvršni direktor organizacije US Masters Swimming Rob Butcher.

Armstronga je Ameriška protidopinška agencija obtožila sistematične zlorabe dopinga ter mu nato izrekla prepoved nastopanja in razveljavila dosežke. Mednarodna kolesarska zveza pa je na podlagi dokazov Ameriške protidopinške agencije zaradi dopinga Armstrongu odvzela sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji ter mu dosmrtno prepovedala nastopanje na tekmovanjih pod njenim okriljem.

Armstrong, ki je letos v pogovoru z ameriško voditeljico televizijskih pogovornih oddaj Oprah Winfrey javno priznal, da se je posluževal prepovedanih metod, si želi tudi v prihodnje nastopati na triatlonih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.