Šport
23 ogledov

''Ne stresajte gnoja po nas''

vladimir putin dmitrij peskov EPA
Uradni Kremelj se je odzval po dopinškem prekršku ruske teniške igralke Marije Šarapove. ''Ne mečite vseh v isti koš,'' so sporočili.

"O prekršku smo obveščeni, športno ministrstvo je že opravilo poročilo. Nismo ponosni na to, a od primera se želimo distancirati. To je težava posameznika in nikakor ne vsega ruskega športa. Ogorčeni smo na poročila, ne stresajte gnoja po nas, ne obtožujte ljudi, ki vodijo ruski šport, ne mečite vseh športnikov v isti koš," je dejal Dimitrij Peskov, ki je v Kremlju zadolžen za stike z javnostjo.

Peskov je novinarje pozval, da neljubih dogodkov ne mešajo s politiko, ki se sicer z vsemi močmi bori proti nedovoljenim rečem v športu. "Predsednik Vladimir Putin je v preteklosti že ukazal preiskave posamičnih dopinških primerov, tako bo tudi pri tem. Z mednarodnimi organizacijami vzorno sodelujemo, ni prav nobenih razlogov, da bi na vlado metali slabo luč," je novinarje opozoril Peskov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.