Šport
19 ogledov

Ne ve, kaj ga je prijelo

navijač eagles eredivisie Reševalni pas/Twitter
Nizozemski navijač, ki naj bi v središčni točki nogometnega igrišča želel opraviti veliko potrebo, vztraja, da je nedolžen.

Derbiji imajo v nogometnem svetu poseben pomen in navijači ves čas iščejo načine, kako ponižati nasprotni klub oziroma njegove podpornike. Nemalokrat se zgodi, da gredo stvari predaleč, in prav takšna zgodba prihaja z Nizozemske. 

V 11. krogu nizozemske Eredivisie je PEC Zwolle premagal Go Ahead Eagles (3:1). Po koncu tekme je 50-letni poslovnež in navijač poražene ekipe odkorakal na igrišče in sredi zelenice slekel hlače.

Izgledalo je, da bo v središčni točki nogometne zelenice opravil veliko potrebo, zato je morala posredovati varnostna služba, ki je moškega zvlekla z igrišča. Nogometni kolektiv iz Zwolleja je sporočil, da so moškega odstranili zaradi ''neprimernega vedenja'', po spletu pa je zaokrožila fotografija  zloveščega počepa. 

Toda 50-letnik, ki se je tekme udeležil na povabilo prijatelja, vztraja, da je nedolžen. ''Poslovni partner me je povabil, naj si ogledam tekmo,'' je zaupal lokalnemu časopisu De Stentor. ''Navijam za Eagles, vendar nisem noben fanatik. Zdelo se mi je, da bi bila lahko zanimiva izkušnja. Po tekmi je bilo na igrišču veliko ljudi. Zazdelo se mi je, da bi bilo lepo stopiti na središčno točko in sleči hlače. Nimam opravičila in tega ne bi smel narediti. Ne vem, kaj me je prijelo. A to je vse. Spodnjic nisem slekel,'' je nadaljeval neimenovani poslovnež.

''Prišli so varnostniki in me odpeljali v notranjost. Moral sem povedati svoje ime in policija je naredila zapisnik. Neumno, neumno, neumno. Klub bo odločil, kakšna bo kazen. Govori se o prepovedi vstopa, vendar ne vem, če to drži,'' je povedal navijač in dodal, da je bilo njegovo dejanje napačno interpretirano.

''Ja, bilo je neumno, vendar nisem tako butast, da bi se podelal na igrišču. Na živce mi gre, da se me povezuje s tem. Klubu sem poslal dolgo opravičilo. Ponudil sem donacijo za razvoj mladih igralcev. Nikogar nisem želel užaliti. Upam, da bomo to videli kot igrivo dejanje.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.