Šport
35 ogledov

Ne zna brzdati otrok - sodil bo finale

1/15
Žurnal24 main
Prvenstvo v Južni Afriki so zaznamovale sodniške napake. Vsi držijo pesti, da teh ne bi bilo v finalu, katerega bo sodil Anglež Howarda Webb. Policist, ki ne kroti niti svojih otrok, Špancem ni najbolj všeč.
V galeriji poglejte, kako je Howard Webb sodil na tem SP in v finalu Lige prvakov. Pokazal je nekaj rumenih kartonov in s svojo strogostjo spravljal nogometaše v obup.

Ne zna brzdati otrok
Angleži se tolčejo po prsih, saj bodo v finalu svetovnega prvenstva vendarle imeli enega svojega predstavnika - sodnika Howarda Webba, 38-letnega policista iz Rotherhama. Webb bo tako po Jacku Taylorju iz leta 1974, ko sta se v finalu pomerili Nizozemska in Nemčija, prvi angleški sodnik v finalu svetovnega prvenstva po daljšem času. Webb je na tem SP že sodil tri tekme, na katerih ni pokazal rdečega kartona ali dosodil enajstmetrovke. Pravico je delil na tekmi Švice in Španije (1:0), na dvoboju Slovaške in Italije (3:2), ko so izpadli branilci naslova, ter na tekmi med Brazilijo in Čilom (3:0).

Na spletu kroži šala: "Manchester City bo imel v finali dva predstavnika – Nigla de Jonga in Davida Silvo, Manchester United pa le enega – Howarda Webba."

Webb in njegova pomočnika Darren Cann in Mike Mullarkey bodo tako sodili že drugi letošnji finale. Maja so sodili tudi finale Lige prvakov, ko je v Madridu Inter iz Milana premagal Bayern iz Münchna. A je svojega soproga pred zahtevno nedeljsko nalogo že zbodla Kay Webb. "Tega pa sploh ne razumem. Kako bo vodil tako pomembno tekmo, če doma niti otrok ne zna brzdati," je v šali dejala soproga delivca pravice. Kay in Howard Webb imata tri otroke - Holly (8), Jack (6) in Lucy (3).

Špancem ni všeč
"Slabe novice – finale bo sodil Webb," pišejo španski mediji, saj jim je sodil ob porazu s Švico. "Bilo je nekaj dogodkov, ki bi jih moral piskati drugače," o Webbu meni španski selektor, Vicente del Bosque, pri čemer misli predvsem na nedosojeno 11-metrovko Davidu Silvi. Španski nogometaši, ki igrajo na Otoku (predvsem Liverpoolov Fernando Torres), mu očitajo, da navija za Manchester United. "Saj sploh ne prihajam iz Manchestra. Če mi je že kak klub bolj pri srci, je to Sheffield in ne Man United," se vrani Webb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.