Šport
13 ogledov

Nečastni rekord Los Angelesa

sport 22.09.11. Los Angeles Kings Anze Kopitar laughs after missing an open goal sport 22.09.11. Los Angeles Kings Anze Kopitar laughs after missing an open goal
Moštvo severnoameriške hokejske lige Los Angeles Kings je v noči na petek gostovalo pri St. Louis Blues in izgubilo z 0:5 ter tako že petič zapored ostalo praznih rok na tekmah lige NHL.

Slovenec Anže Kopitar je poskusil z dvema streloma na gol St. Louisa, a ni bil uspešen. Za domačine je v drugi tretjini dvakrat zadel T. J. Oshie, zadeli pa so še Brenden Morrow, Vladimir Tarasenko in Barret Jackman.

V St. Louisu se je tokrat precej smejalo trenerju Kenu Hitchcocku, ki je z ekipo Blues dosegel 100. zmago v rednem delu. St. Louis je zmagal četrtič zapored in na šesti tekmi od zadnjih sedmih. Najbolj je množico v dvorani navdušil T. J. Oshie, s 30 obrambami se je izkazal tudi vratar Brian Elliott. Los Angelesu ne gre, Kralji so izgubili petič zapored, kar je nov negativni rekord ekipe.

Ko je Oshie v drugi tretjini zadel še drugič v razmiku poldruge minute, je skoraj 20.000 gledalcev vstalo in začelo skandirati "ZDA, ZDA" ter tako počastilo Oshiejev vpoklic v hokejsko reprezentanco ZDA za Soči. Igralec je bil po tekmi ganjen.

"To je bilo res nekaj posebnega, vsekakor tega nisem pričakoval. Ko sem slišal množico, sem si samo mislil, vau, to je bilo zame najlepših 24 ur," je po tekmi povedal Oshie, ki bo na olimpijskih igrah prvič branil barve ZDA.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Nashville Predators 3:2*
Washington Capitals : Carolina Hurricanes 3:4*
St. Louis Blues : Los Angeles Kings 5:0
Dallas Stars : Montreal Canadiens 4:6
Phoenix Coyotes : Columbus Blue Jackets 0:2
New York Islanders : Chicago Blackhawks 3:2*
Ottawa Senators : Winnipeg Jets 4:3
Minnesota Wild : Buffalo Sabres 4:1
Colorado Avalanche : Philadelphia Flyers 2:1
San Jose Sharks : Edmonton Oilers 5:1

* zmaga po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.