Šport
12 ogledov

Negiral McLaren; ''Vsega se spomnim''

fernando alonso EPA
Fernando Alonso je na tiskovni konferenci zavrnil pojasnila McLarna, zakaj naj bi prišlo do nesreče na predsezonskih testiranjih v Barceloni. Španec je potrdil, da mu je zablokiral volan.

Dirkač McLarna Fernando Alonso je prekinil medijski molk in pred začetkom dirkaškega konca tedna v Maleziji spregovoril o nesreči na testiranjih v Barceloni. Dvakratni svetovni prvak je ovrgel navedbe McLarna, da naj bi nesrečo povzrožil sunek vetra, kot je v Melbournu ugibal šef ekipe Ron Dennis, in zatrdil, da je šlo za blokiran volan.

Alonso je dejal, da se spominja vseh podrobnosti nesreče, ki se je pripetila 22. februarja na dirkališču Circuit de Catalunya, obenem pa kategorično zanika, da naj bi po trčenju verjel, da smo leta 1995.

''Ne, zagotovo ne,'' je na vprašanje, ali je nesrečo zares povzročil sunek vetra, odvrnil Alonso. ''Ne vem, če ste videli posnetek, a ob takšni hitrosti dirkalnika ne premakne niti orkan. Če bi imel tehnične ali zdravstvene težave, bi izgubil na moči in odneslo bi me na zunanjo stran, ne na notranjo,'' je povedal Alonso in dodal, da so bile prve izjave po nesreči le ugibanja brez osnove. ''Odgovori na tiskovni konferenci, ki so jih podali moj agent in ekipa, so bili samo ugibanja. Razvili so teorijo o vetru in tako dalje, a očitno je, da nam to ni bilo v pomoč,'' je dodal Španec.

Običajen pretres možganov; 1995? Ni res!

fernando alonso | Avtor: EPA EPA
Alonsa so po nesreči prepeljali v bolnišnico, kjer je klub zagotovilom, da ni utrpel hujših poškodb, ostal več dni. ''Šlo je za bolj ali manj običajen pretres možganov. V bolnišnico sem prispel v dobrem stanju. Časa v bolnišnici, nekje od dveh do šestih popoldne, se ne spominjam prav dobro. Po zaužitju zdravil je bilo spet vse v redu. Nisem se zbudil v letu 1995. Nisem govoril italijansko. Spominjam se nesreče in spominjam se naslednjega dne,'' je zatrdil Španec in svoj spomin preizkusil v praksi.

''Spomnim se jutra, nastavitev dirkalnika, časov. Vettel je bil pred mano in moral je sekati šikano, da sem lahko zapustil bokse. Potem sem se nekaj časa poljubljal s steno in ugasnil sem radio, ki je bil prižgan. Potem sem izklopil glavno stikalo in sistem ERS, saj sem videl, da se mi bližajo delavci ob stezi in če tega ne bi naredil, ne bi mogli premakniti dirkalnika. Bil sem povsem pri zavesti,'' je povedal 33-letnik, ki je prepričan, da mu je pred nesrečo zablokiral volan. Ob tem je poudaril, da McLaren ni mogel ugotoviti, kaj se je zgodilo. ''V podatkih ni ničesar, kar bi identificiralo problem, a nedvomno je v tretjem ovinku prišlo do težav z volanom. Približal sem se steni, zaviral v zadnjem trenutku, prestavil iz pete v tretjo, a podatki še vedno ne razkrivajo celotne zgodbe.''

''Vse je v redu''

Alonso je pred začetkom sezone zaprosil za nekaj manjših sprememb dirkalnika MP4-30, ki bi ustrezale njegovemu stilu vožnje, v Maleziji pa bo dirkal z enakim dirkalnikom kot Jenson Button. Španec je pripravljen na drugo preizkušnjo prvenstva. ''Z moje strani ni nobenih skrbi. Vse je v redu,'' je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.