Šport
3 ogledov

Negotova Tina do nekaj točk

Tino je zaplet s serviserjem tako zelo prizadel, da je na Sljemenu potočila neka Žurnal24 main
Američanka Lindsey Vonn je z zmago v Zauchenseeju še enkrat potrdila, da je najboljša smukačica na svetu. Slovenki Tina Maze (24.) in Maruša Ferk (25.) prišli do nekaj točk.

Smukaško progo v Zauchenseeju je najhitreje presmučala simpatična Američanka Lindsey Vonn. Po dolgem času je vrhunsko predstavo prikazal Švedinja Anja Pärson, ki se je edina približala Vonnovi (+ 0,43) in prišla do drugega mesta. Avstrijka Anna Fenninger na tretjem mestu je zaostala skoraj že sekundo (+ 0,98). Nesrečno četrto mesto je osvojila vodilna v skupnem seštevku Nemka Maria Riesch. Pred veliko tekmico in prijateljico Vonnovo ima še 136 točk prednosti.

Nastopili sta tudi dve Slovenki. Tako Tina Maze kot Maruša Ferk sta prišli do nekaj točk v svetovnem pokalu. Tini je na koncu pristala na 24., Maruša pa 25. mestu. Predvsem od Črnjanke smo pričakovali več, toda po zadnjih težavah s serviserjem je uvrstitev okoli 20. mesta povsem pričakovana. "Vedel sem, da bodo po sceni v Semmeringu nastopile težave. Zdaj plačujemo davek za tamkajšnje dogodke. Tina na novih smučeh deluje povsem negotova," je že po prvem treningu v Zauchenseeju dejal vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. Nenaden konec sodelovanja s serviserjem Dušanom Kapšem ima očitno bolj daljnosežne posledice, kot je sprva kazalo.

"Ferkova je zelo napredovala glede na izide na treningih. Na tekmi je prikazala pravi pristop. Tekma ni bila lahka, saj je nastope motila slaba vidljivost, številka pa tudi ni bila najboljša. V delu proge proti cilju je največ izgubila. Ni še povsem prava za smukaške zavoje. Naša ocena je, da je opravila zelo zadovoljiv nastop," je dejal Gregor Šparovec, slovenski trener za hitre discipline.

Mazejeva je v seštevku svetovnega pokala napredovala in si s Finko Tanjo Poutiainen deli četrto mesto (po 480 točk), le malo pred njima pa je Avstrijka Elisabeth Görgl (515). Še naprej vodi Nemka Maria Riesch (883), ki je na četrtem mestu, devete zmagovalne stopničke v sezoni pa je zgrešila za sedem stotink. Druga je Vonnova (747), po 37. zmagi v pokalu, dvajseti v smuku, je branilka velikega kristalnega globusa zmanjšala svoj zaostanek za vodilno Rieschevo.

Vonnova je izjemno začela smuk na progi Kälberloch, nato pa se je za las rešila pred padcem, preden je v zaključku znova našla zmagovalni ritem. "Sredi proge sem se skorajda znašla v zaščitni mreži. Skušala sem pozabiti na napako in sem že v naslednjem zavoju začela pospeševati z agresivno vožnjo. Na srečo sem imela tudi dobro pripravljene smuči. Vedno rada zmagam v Avstriji, ta predel, kjer nastopamo, pa je nekako postal moj drugi dom," je dejala Vonnova, ki izven tekmovalne sezone večino treningov opravi prav v tej regiji.

Tekma se je začela s tričetrturno zamudo, ki jo je povzročil izpad električne energije. V nedeljo bo v Zauchenseeju še superveleslalom.

Smuk, Zauchensee (Ž):

1. L. Vonn (ZDA) 1:46,39
2. A. Pärson (Šve) + 0,43
3. A. Fenninger (Avt) + 0,98
4. M. Riesch (Nem) + 1,05
5. A. Fischbacher (Avt) + 1,18
...
24. T. Maze (Slo) + 2,52
25. M. Ferk (Slo) + 2,53


Skupni seštevek v svetovnem pokalu:


1. Maria Riesch (Nem) 883 točk
2. Lindsey Vonn (ZDA) 747
3. Elisabeth Görgl (Avt) 515
4. Tanja Poutiainen (Fin) 480
 . Tina Maze (Slo) 480
...
53. Maruša Ferk (Slo) 51
92. Ana Drev (Slo) 9


Posebni seštevek v smuku:

1. Lindsey Vonn (ZDA) 360 točk
2. Maria Riesch (Nem) 257
3. Elisabeth Görgl (Avt) 187
4. Anna Fenninger (Avt) 170
5. Anja Pärson (Šve) 163
...
14. Tina Maze (Slo) 75
29. Maruša Ferk (Slo) 23

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.