Šport
4 ogledov

Negreanu Dukovi: "Prekleta pras**a"

Daniel "Kid Poker" Negreanu (Foto: Cash Games) Žurnal24 main
Pred kratkim je za britansko revijo Poker Player v prav posebnem, necenzuriranem intervjuju spregovoril Daniel Negreanu.

V njem se je dotaknil preteklega poletja v Las Vegasu, možnosti, da Phil Hellmuth osvoji še kakšno WSOP zapestnico, naraščajočega števila mladih talentiranih igralcev, za konec pa je Kanadčan presenetil skorajda vse, ko je izlil svoj žolč na ameriško poker legendo Annie Duke.

Že sam podnaslov, v katerem je bilo zapisano, da se Daniel tokrat ne bo držal nazaj, je napovedoval precej sporen intervju, ki se je sicer začel nadvse spravljivo. Negreanu je najprej opisal potek prvenstva WSOP iz svoje lastne perspektive, se nato posvetil stavam in izrazil svoje odobravanje le-teh.

V nadaljevanju je nato, kot je v njegovi navadi, spet malce spodbodel Phila Hellmutha in mu napovedal, da nikoli več ne bo osvojil WSOP zapestnice, saj naj bi bilo njegovo znanje preveč omejeno le na eno vrsto turnirjev – NL Texas Hold'Em, ki pa so prav najbolje obiskani in zaradi številnih odličnih mladih igralcev vedno težji.

Prav odsotnost teh mladcev je Daniel pogrešal na WSOP turnirju Tournament of Champions, saj naj nekateri od igralcev, ki so se uvrstili na turnir (omenil je Farho in Cloutierja), ne bi bili kos mladcem in naj bi jih čas kar nekako povozil.

Po tem prvem delu intervjuja, v katerem je bil Kanadčan precej spravljiv in je večinoma govoril le o svoji igri, pa je nato vprašanje naneslo na temo ženskih turnirjev in sporen nastop moških na ženskem turnirju WSOP. Tu je Daniel že na samem začetku povedal, da se sam ne strinja s tem, da moški nastopajo na tem turnirju in da mu ni bilo všeč, da so se nekateri igralci odločili nastopiti na WSOP turnirju za ženske, pri tem pa so bili nekateri oblečeni v ženske obleke, spet drugi pa so za svoj card protector uporabljali kar tampone.

A kot pravi, ga vse to niti približno ni tako zmotilo, kot besede Annie Duke, ki se je postavila na stran teh tekmovalcev in jih podprla, češ da se zavzemajo za enakopravnost spolov v pokru. Dukova je šla v zapisih na svojem blogu še korak dlje in je celo napisala, da bi po njenem mnenju morali prenehati prirejati turnirje samo za ženske, kar je Negreanuja le še bolj pogrelo, saj je to zapisala na svojem blogu, na katerem se ponaša z napisom – najboljša ženska igralka pokra na svetu.

To je bilo za Kanadčana zadnja kaplja čez rob, saj je v intervjuju Annie nato namenil naslednje besede: ''Kako si lahko tako žaljiva, prekleta pra*ica? Na eni strani praviš, da se zavzemaš za vse ženske v pokru, a hkrati trdiš, da si boljša od vseh njih!"

Po dolgih letih, ko je Negreanu veljal za enega najbolj uvidevnih in prijaznih igralcev v celotnem svetu pokra, je očitno zdaj tudi v njem nekaj počilo, da je končno na plan spustil svoja prava čustva. Kako bo na njegove besede odgovoril tabor Annie Duke, pa bo zagotovo znano že kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.