Šport
29 ogledov

Negreanu o črnem petku

Daniel "Kid Poker" Negreanu (Foto: Cash Games) Žurnal24 main
Poker profesionalec Daniel "Kid Poker" Negreanu je podal svoj pogled na dogajanje zadnjega tedna v svetu spletnega pokra, ki ga je zajela kriza.

V svojem blogu najprej omeni, da mu je bilo svetovano, naj o zadevi ne razpravlja javno, nato pa naredi ravno to in na nek način poda svoje mnenje o zadevi.

Zvezne oblasti so prejšnji teden pripravile naloge za aretacije lastnikov in operaterjev treh spletnih poker strani. To so Poker Stars, Full Tilt Poker in Absolute Poker. Obtoženi so bili bančne prevare, pranja denarja in nelegalnega prirejanja iger na srečo. Negreanu, ki ni bil ničesar obdolžen, je plačan predstavnik strani PokerStars.
V svoj blog je Daniel "Kid Poker" Negreanu napisal: "Če ravno ne živite nekje v gorah, sta verjetno seznanjeni s tem, kaj se je zgodilo na 'črni petek'. Medtem ko so spletne strani delovale normalno, so bili igralci, ki prihajajo iz Združenih držav Amerike blokirani in niso mogli igrati spletnega pokra.
Vse se je zgodilo na hitro, kot da bi nad poker svet prišel vihar. Ravno, ko sem se malo navadil spletnega pokra, je prišla prepoved igre za vse igralce, ki prihajajo iz Združenih držav.  Moj načrt do prvenstva WSOP je bil, da najprej telovadim, nato odigram kako partijo golfa ter se zvečer posvetim igranju pokra na spletu. Kaj pa naj zdaj delam? Še zmeraj lahko igram golf in telovadim, vendar so se plani za prihodnje dni (in kdo ve koliko bo teh dni) spremenili.

Do sedaj nisem komentiral dogajanja na 'črni petek'. Tega nisem delal zato, ker ne bi spremljal posodobitev na Twitterju, temveč zato, ker bi bilo vse, kar bi povedal, zgolj špekulacija. Prepričan pa sem, da to ne bi nič pomenilo tistim, ki so bili prizadeti zaradi blokade. Poleg tega pa mi je bilo svetovano, naj o zadevi ne govorim javno, kar je seveda popolnoma logično.Zadnje čase v poker svetu ni veliko dobrih novic. Čutim simpatijo s tistimi, ki so bili neposredno oškodovani zaradi tega. Tako s strani medijev, kot tudi s profesionalnega stališča igralca pokra. Zagotovo ni lahko tistim igralcem, ki jim je spletni poker edini vir zaslužka, da lahko vzdržujejo svojo družino. Kljub temu, da trenutno ne kaže dobro, pa sem optimističen glede tega, kaj bo prinesla prihodnost. Mislim, da je sedaj čas, da smo kot voda. Moramo se prilagoditi, preživeti in nato spet zaživeti. Poker je priljubljen po vsem svetu in nič ne more tega spremeniti.''

 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.