Šport
20 ogledov

Negreanu obvlada poker in golf

(Foto: pokerstarblog.it) Žurnal24 main
Daniel Negreanu je slavil na prvem golf in poker turnirju pod okriljem PokerStarsove turneje European Poker Tour. Najprej so igrali golf, rezultati tega so bili nato preračunani v število žetonov za poker.

Poskusov združitve sveta pokra in sveta golfa je bilo v preteklosti že več, a se zdi, da so pri PokerStarsovi turneji European Poker Tour (EPT), sedaj končno našli recept za združitev obeh športov, ki bi lahko bil v prihodnje še zelo uspešen. Prvič so ga preizkusili v sklopu prvenstva EPT Vilamoura na Portugalskem, na sploh prvem tovrstnem turnirju na svetu, pa je slavil kdo drug kot Daniel Negreanu.

Nobena skrivnost ni, da je za številne pokeraše, ravno golf najpomembnejša postranska stvar na svetu, zato ne čudi, da so v zadnjih letih, številni že poskušali združiti ta dva športa (npr. High Stakes Golf), vendar pri tem niso imeli prav veliko uspeha. Morda, so se iz njihovih napak nekaj naučili odgovorni pri turneji EPT, saj so pretekli konec tedna uspešno izpeljali prvi pravi turnir, ki združuje tako golf kot tudi poker.

Turnir z nazivom PokerStars EPT Vilamoura Fairs and Felts se je ponašal s prijavnino 1.100€, na njem pa je tokrat sicer nastopilo le 14 tekmovalcev, ki so za dva dni združili dve svoji verjetno najljubši dejavnosti. Tekmovalci so se prvi dan pomerili na zelenicah golf kluba Oceanico, kjer so odigrali standardnih 18 lukenj, njihovi rezultati pa so bili nato preračunani v začetno število žetonov, s katerim so se igralci podali v boj za zmago v pokeraškem dela turnirja.

A ker bi bilo to za nekatere najboljše golfiste med pokeraši kar malce prelahek zalogaj, so se odgovorni odločili, da igralce združijo v ekipe po tri oziroma štiri igralce ter jih tako preizkusijo tudi v vlogi, ko morajo en dan sodelovati, spet drugega tekmovati med seboj. Vsi člani ekipe so tako na vsaki luknji izvedli svoj začetni udarec, nato pa so se lahko med seboj odločili s pozicije katere od udarjenih žogic, bodo nadaljevali vsak s svojo žogico.

Da bi bili igralci še bolj motivirani, pa so organizatorji za vsakega igralca, ki mu v prvem delu turnirja uspe t. i. hole in one, pripravili vstopnico za Glavni turnir prvenstva WCOOP, za vsak najdaljši začetni udarec in najdaljši končni udarec (t. i. putt), pa so na vsaki luknji igralcem podelili tudi dodatne žetone.

Igralci so bili razdeljeni v naslednje ekipe:

Ekipa A: Daniel Negreanu (Kanada), Marcin Horecki (Polska), Teddy Sheringham (VB) & Tom Larsen (Norveška)

Ekipa B: John Duthie (VB), Joachim Selzer (Nemčija), Willem Vork (Nizozemska)

Ekipa C: Pieter de Korver (Nizozemska), James Dempsey (VB), Roderick van Welsun (Nizozemska), Eddie Tasbas (Švedska)

Ekipa D: JP Kelly (VB), Jeff Sarwer (Kanada), Gary Bain (Kanada)

Kanadčan se je odlično znašel že prvi dan in kljub močni konkurenci, saj sta na turnirju nastopili tudi bivši profesionalni golfisti Tom Larsen, Eddie Tasbas in Willem Vork, že prvi dan turnirja končal povsem pri vrhu. Tako je naslednji dan začel z 2.500 žetoni več kot bi začel sicer in prav vsakega od teh žetonov je Daniel znal dobro uporabiti, saj se je najprej prebil na finalno mizo turnirja, tam pa je nato vztrajal vse do konca.

Edini, ki je lahko držal korak z njim je bil Nizozemec Pieter de Korver, ki pa Negreanuju ni mogel do živega. Slednji je turnir zaključil sebi v prid, potem ko je s Q-J, na flopu ujel par janezov, kar se ne bi moglo zgoditi ob boljšem času, saj je tudi de Korver ujel isti par, a na njegovo nesrečo, žal z zgolj J-2. Nizozemec do konca ni uspel sestaviti dveh parov in tako sta naslov najboljšega golfista med pokeraši in 8.253€ pripadla Kanadčanu Danielu Negreanuju, Pieter pa se je moral zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in 4.444€ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.